Op 10 september is het volle maan

Op 10 september is het volle maan Op 10 september is het volle maan Op 10 september is het volle maan

Op 10 september 2022 om 9:58 uur is het weer volle maan. Dit keer staat de maan in Vissen. Recht daartegenover staat de zon in het teken Maagd. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan september 2022

We zitten middenin het praktische Maagd-seizoen. Dit legt de nadruk op praktische zaken en orde. Er is geen detail dat de Maagd ontgaat en dat is heel fijn nu we de zomer echt achter ons moeten gaan laten. Back to reality, en dat gaat uitstekend met de invloed van dit teken. Maar eerst staat ons op 10 september 2022 een volle maan in het teken Vissen te wachten. Dit is de laatste volle maan van deze zomer en brengt een heel andere energie mee.

Lees ook: wat zijn de maanstanden in 2022? Ontdek het hier

Vissen is een gevoelig, emotioneel, poëtisch en dromerig teken. De nadruk ligt tijdens de volle maan van september 2022 op emotie en intuïtie. Je wordt uitgedaagd om niet alleen aandacht te besteden aan dat wat je kunt zien, maar ook wat je kunt aanvoelen en dat wat je intuïtief al weet. De volle maan is het moment om weg te dromen, maar zorg wel dat emoties niet teveel de overhand nemen. Dit is tijdens iedere volle maan een risico, maar nu de volle maan in Vissen plaatsvindt is dit extra belangrijk.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Misverstanden en overvloedige emoties

Dat komt omdat niet alleen je eigen emoties de overhand kunnen nemen, maar ook emoties van anderen je erg kunnen beïnvloeden in deze periode. De maan in Vissen maakt je ontvankelijker voor de (negatieve) emoties van anderen. Let erop dat deze je niet uitputten. Het bewaken van je grenzen is extra belangrijk rondom de volle maan van september 2022.

Lees ook: zo gebruik je de kracht van de volle maan

Daarbij komt ook nog eens dat naast de volle maan op 10 september 2022 ons nog iets anders te wachten staat: het begin van Mercurius retrograde. Dat zorgt er van 10 september tot 2 oktober voor dat alles waar planeet Mercurius invloed op heeft nét wat moeizamer gaat. Dat heeft invloed op hoe we communiceren, maar ook op hoe we reizen, samenwerken, leren, nadenken etcetera. De kans op misverstanden of emotionele uitbarstingen is om die reden extra groot rondom de aankomende volle maan.

Lees ook: dit is alles wat je over Mercurius retrograde moet weten

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
De bijzondere planeetstanden van september 2022
De bijzondere planeetstanden van september 2022