Even aarden: 7 groene (voor)leesboeken voor kinderen

Even aarden: 7 groene (voor)leesboeken voor kinderen Even aarden: 7 groene (voor)leesboeken voor kinderen Even aarden: 7 groene (voor)leesboeken voor kinderen

Heeft je kind een drukke dag gehad? Des te fijner om ’s avonds voor het slapen gaan meer tijd te nemen voor het bedritueel. Jij leest lekker voor, je kind hoeft even helemaal niets. En als je ergens rustig van wordt, dan is het de natuur. Oók als je erover leest. Daarom een paar leuke kinderboeken over groen.

Wat extra fijn is: met deze boeken stimuleer je ook nog eens de verwondering over de natuur. Door de verhalen leer je dat de natuur kwetsbaar is, dat je er lief voor moet zijn en dat je zelf ook onderdeel bent van de natuur. Ga daarom samen met jouw kleine onderzoeker zoveel mogelijk op ontdekking in de natuur of blader door één van deze mooie natuurboeken.

Wolkje (3 – 6 jaar)

Wolkje is een lief prentenboek over het weer: over zon en regen, onweer en regenbogen. Hoofdrolspeler is Wolkje. Hij drijft vrolijk langs de blauwe hemel, maar verandert plots in een regenwolk. De mensen zijn hier niet blij mee, maar de bloemen, vissen en de boer wel. 
Meer over dit boek

De wereldse wijsheid van de mier (4 – 7 jaar)

Jonge kinderen zijn van nature scherpe waarnemers. Hierdoor hebben ze oog voor de kleinste details, zoals een mier die over de stoep loopt. In het prentenboek De wereldse wijsheid van de mier lees je alles over deze sterke insect. Er zijn er wel een miljard van, en ze zijn heel belangrijk voor de aarde. Waarom dat zo is? Kom erachter in dit grappige en leerzaam prentenboek.
Meer over dit boek 

Wat ik de bomen wil vertellen (4 – 8 jaar)

Wat is duurzaamheid? En wat is klimaatverandering? Leg het maar eens uit aan een kind. Gelukkig zijn er steeds meer boeken die dit ingewikkeld onderwerp op een makkelijke manier uitleggen. Zoals het mooi geïllustreerde prentenboek Wat ik de bomen wil vertellen. Over een boompje dat een koude wereld ontdekt waar de zon in de zomer niet ondergaat. Samen van de dieren van het eiland geniet hij van de warmte. Maar dan smelt het ijs.
Meer over dit boek 

Beer is nooit alleen

Kun je ook samen alleen zijn? In dit mooie prentenboek gaat het over een beer die gezien wil worden, maar soms ook even alleen wil zijn. Hij maakt muziek in het bos voor alle dieren. Daarna wil hij even in zijn eentje luieren op een tak. Toch roept iedereen om meer, meer, meer. Kunnen alle dieren in het bos hem niet gewoon met rust laten? Gelukkig is er toch iemand die hem begrijpt.
Meer over dit boek

Het lied van de spreeuw (6+)

Dit boek gaat over een van de meest voorkomende broedvogels van Nederland, de spreeuw. Terwijl hij over het land vliegt en zich verwondert over wat hij allemaal ziet, bedenkt hij om een lied te gaan zingen. ‘Over hoe mooi alles is als je kijkt zoals ik.’ In het boek staan prachtige lino’s van schrijver en beeldend kunstenaar Octavie Wolters.
Meer over dit boek 

Het verborgen leven van bomen voor kinderen (8 – 12 jaar)

Met kinderen het bos in is altijd een goed idee. Maar na het lezen van dit boek is een boswandeling nooit meer hetzelfde. De Duitse boswachter Peter Wohlleben vertelt alles, maar dan ook alles over bomen en het bos. Wist je dat bomen met elkaar communiceren via hun wortels? Een informatief boek vol kleurenfoto’s, weetjes en quizvragen.
Meer over dit boek 

Ik wou dat ik een vogel was (6 – 99 jaar)

Een prachtig boek om zelf te hebben of om een geliefde cadeau te doen. In deze poëziebundel staan 366 natuurgedichten voor elke dag van het jaar (inclusief schrikkeldag). Zo geniet je van taal en cultuur, en heb je altijd een aanleiding om te praten over het leven en al het moois wat het te bieden heeft. Ook leuk is de opvolger van dit prachtige boek: Een wonderprachtig dier: een dierengedicht voor elke dag van het jaar.
Meer over dit boek

Meer lezen?

Op kinderboeken.nl vind je nog veel meer leuke kinderboeken. Zoek op onderwerp, thema’s of series. Je kunt zelfs vragen om een persoonlijke boekentip.

Volgend artikel
Over geven en ontvangen: deze 6 boeken staan vol wijze inzichten over de liefde
Over geven en ontvangen: deze 6 boeken staan vol wijze inzichten over de liefde