Wat kristallen voor kinderen kunnen betekenen

Wat kristallen voor kinderen kunnen betekenen Wat kristallen voor kinderen kunnen betekenen Wat kristallen voor kinderen kunnen betekenen

Een mooi kristal om naast je bed te leggen, aan een kettinkje te dragen of als geheime schat in je zak te doen. Welk kind wordt daar niet blij van? En met hun open geest kunnen ze heel ontvankelijk zijn voor de helpende en helende kracht ervan.

Kinderen zou je kunnen zien als energetisch hoogbegaafd: sommige kunnen hun pijn wegdenken, anderen ‘weten’ ineens iets waar je je als volwassene over verbaast. Van kristallen wordt gezegd dat ze elk hun eigen energie hebben en dat je die energie kunt voelen. Misschien kost het ons volwassenen meer moeite om dit te ervaren dankzij een levenslange training in rationeel denken. Maar kinderen, met hun puurheid en rijke belevings­wereld, hebben soms maar een kleine hint nodig om zich te verbinden met de magische kwaliteiten van een kristal. 

Zuiverheid 

De atomen in een kristal hebben een vaste structuur die zich door het kristal herhaalt in een ritmisch patroon, als een legertje soldaten dat in de pas loopt. Aan die starre ritmiek en een zekere zuiverheid of puurheid, dankt het kristal zijn helderheid. Maar ook zijn vorm. Die structuur, die op het kleinste niveau aanwezig is, is ook zichtbaar in de grootste kristallen en is precies dezelfde. Zoutkristallen hebben altijd een kubusvorm. Als je grof zeezout door de zoutmolen haalt, blijft die structuur intact: het fijngemalen zout bestaat ook weer uit kleine kubusjes. Het grote verschil tussen de ‘edele’ kristallen waaraan we heilzame effecten toe­schrijven en de rest is dat ze vele malen harder zijn dan zout of suiker. Je maalt ze niet zo snel stuk met een pepermolen en ze laten zich niet zomaar klein krijgen door een beetje water. 

Je eigen frequentie 

Hoe onkwetsbaar en stil een kristal er ook bij ligt, onder de oppervlakte is alles in beweging. De atomen en elektronen in kristallen draaien continu om elkaar heen en staan razendsnel te trillen op hun grondvesten. Volgens kristalexperts heeft elk kristal zijn eigen, unieke frequentie, waarvoor hij enorm gevoelig is. Als hij die ‘eigenfrequentie’ opvangt, worden alle deeltjes waaruit hij is opgebouwd zo enthousiast dat ze gaan meetrillen en dat kan zo’n krachtige tsunami worden, dat het kristal hoe sterk het ook lijkt ­spontaan uit elkaar knapt. Dan is die prachtige structuur ineens weg. Je zou kunnen zeggen dat wij ook een eigen frequentie hebben, waarop we resoneren. En die kunnen we aanraken met de juiste kristallen. 

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor de webshopnieuwsbrief:
  • Ontvang nieuwe productlanceringen, duurzame shopinspiratie en exclusieve acties

  • En een exclusieve code voor 10% korting op je eerste bestelling. Je ontvangt jouw exclusieve code direct na inschrijving!

Spel van licht 

Kristallen onderhouden een innige relatie met het licht. Ze absorberen de ene kleur en weerkaatsen een andere kleur: zo komen hun schitterende en heldere kleuren tot stand. Licht is een vorm van energie. We reageren anders op blauw dan op rood licht. De eerste kleur werkt kalmerend, de tweede kleur activeert. Als je met de ogen van een kind naar een kristal kijkt, dan raakt het je hart. Een kristal in al zijn schoonheid kan met ons communiceren zonder woorden. Vooral kinderen begrijpen die wonder­lijke taal. Geef een kind dat worstelt met een probleem zijn eigen kristallen talisman en je helpt het om zijn innerlijke kracht aan te boren. 

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over kristallen?

Liefdesverdriet? Deze vijf edelstenen kunnen de pijn verzachten.

Volgend artikel
Vijf tips: omgaan met een hooggevoelig kind
Vijf tips: omgaan met een hooggevoelig kind