Welk krachtdier past bij jouw kind?

Welk krachtdier past bij jouw kind? Welk krachtdier past bij jouw kind? Welk krachtdier past bij jouw kind?

Bescherming voor in de nacht, als ondersteuning bij een toets of als maatje voor onderweg: een krachtdier kan een kind op allerlei momenten een steuntje in de rug bieden.

Sjamanen zien dieren als helpers, beschermers en begeleiders. Zij geloven dat een dier je iets te zeggen heeft als je het tegenkomt in het wild, in een droom of visioen. Zo’n krachtdier kan een langere tijd bij je blijven, maar kan ook langskomen om je te helpen in een bepaalde situatie, een inzicht te geven of een kracht te laten zien waar je op dat moment iets aan hebt. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat, kan al behulpzaam zijn.

Alle dieren kunnen krachtdieren zijn

Dat hoeven geen leeuwen, beren of olifanten te zijn: ook muizen en lieveheersbeestjes hebben iets te vertellen. Ze hebben allemaal krachten waar we als mensen iets van kunnen leren. Het dier dat op je pad komt is precies het dier dat je nodig hebt, daar kun je op vertrouwen. En het is eigenlijk logisch als het misschien wat weerstand oproept, want ze laten je vaak iets zien waar nog wat werk aan de winkel is. Een mier is dan misschien klein, maar hij kan tien keer zijn eigen lichaamsgewicht dragen en heel goed samenwerken, zo heeft elk dier, net als ieder mens, zijn eigen kwaliteiten.

Zo vind je het krachtdier van je kind

Je kunt kinderen hun krachtdier laten ontdekken door in een dierenboek te bladeren of bijvoorbeeld via onderstaande link te laten zien en te vragen welk dier zij het leukst vinden. Als ze er een hebben uitgekozen, kun je samen met je kind kijken wat de belangrijke eigenschappen van dat dier is en of ze daar iets van kunnen gebruiken, of dat ze er juist iets teveel van hebben.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?
  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging
  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Ontdek nu snel tot welk dier jouw kind zich aangetrokken voelt en lees wat dit betekent.

Volgend artikel
Hoe loods je kinderen door een scheiding heen?
Hoe loods je kinderen door een scheiding heen?