7 dingen die mensen met een stralende huid doen

7 dingen die mensen met een stralende huid doen 7 dingen die mensen met een stralende huid doen 7 dingen die mensen met een stralende huid doen

Een stralende huid willen we allemaal wel. Met de juiste verzorging kom je gelukkig een heel eind, maar echte schoonheid komt van binnenuit. Als je je lekker in je vel voelt, straal je dat ook uit.

Deze tips helpen je op weg naar een gezonde en egale huid.

Zorg voor de basis

Als je goed voor je ‘innerlijke mens’ zorgt, vertaalt dat zich vanzelf naar een mooie huid. Kies dus voor een rijke voeding: lekker veel groenten, fruit en noten. Voeding die puur natuur is, heeft vaak een goed effect op je huid. Denk aan noten, met veel vitamine E, bessen en aardbeien vol vitamine C en tomaten –die zijn rijk aan lycopeen, een stofje dat je huid behoedt tegen veroudering door de zon.

Maak tijd voor je verzorgingsritueel

Elke dag een paar minuten de tijd maken voor de verzorging van je huid, doet wonderen. De producten uit de DermoPure-lijn van Eucerin bieden een uitgebalanceerde verzorging voor een acné-gevoelige huid. Reinig je gezicht bijvoorbeeld met de DermoPure Reinigingsgel, die een fris en soepel gevoel geeft, en verzorg je vel daarna met de DermoPure MAT Matterende fluid, die glans tegengaat en je huid tot rust brengt.

Hydrateren kun je leren

Water is een wondermiddel voor een gezonde huid. Zorg ervoor dat je altijd een karaf water –lekker met wat schijfjes citroen of ander fruit- op je bureau hebt staan, of neem een fles mee voor onderweg. Kost niks, kost geen tijd, maar je doet je huid er een groot plezier mee.

Doe als Doornroosje

Rust brengt je lichaam en geest in balans, en dat zie je terug aan je huid. Die gaat stralen van acht uur slaap per nacht. Gun jezelf een fijne, opgeruimde slaapplek: hoe kalmer je slaapkamer, hoe sneller je in slaap valt.

Zorg voor een schone lei

Kleine moeite, grote winst: maak elke avond je huid schoon voor je gaat slapen (ja, óók na een gezellige avond op het terras met je vriendinnen). Kost je maar twee minuutjes, en het geeft je huid de kans zich ’s nachts te herstellen. Plus: het voelt ook nog eens veel lekkerder.

SPF is je beste vriend

Straalt de zon fel, dan smeer je je vast in. Maar wist je dat de zon ook UV-stralen afgeeft als-ie maar matig straalt, of zelfs in de schaduw? Met een dagcrème met SPF (zoals deze fijne gelcrème van Eucerin) bescherm je je huid daartegen, zodat je zorgeloos van het mooie zomerweer kunt genieten.

Maak je op voor een zachte nacht

Het allerlekkerst slaap je natuurlijk in een knispervers, pas verschoond bed. Een schone, zachte kussensloop, bijvoorbeeld van pure zijde, is een weldaad voor je gezichtshuid

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eucerin

Volgend artikel
5 mooie inzichten die je leert na je vijftigste (want je goed voelen kan op elke leeftijd)
5 mooie inzichten die je leert na je vijftigste (want je goed voelen kan op elke leeftijd)