Terug naar overzicht

Dit zijn de lekkerste gezonde snacks om mee te nemen in je strandtas

Categorie
Dit zijn de lekkerste gezonde snacks om mee te nemen in je strandtas

Voordat je op de automatische piloot een zak chips in je tas mikt -ook hartstikke smakelijk, natuurlijk – check even dit lijstje met gezonde snacks. Ze zijn namelijk minstens zo lekker, kosten geen (of bijna geen) extra tijd én zijn wel zo fijn voor de afwisseling. 

Zomertijd, fruittijd

De zomer is de periode bij uitstek om heel veel fruit te eten. Het is de tijd van kersen, zwarte bessen, frambozen, watermeloen, nectarines… het houdt niet op! De zwarte bes zit barstensvol vezels en vitamine C, in frambozen vind je antioxidanten en de watermeloen bevat lycopeen én is natuurlijk heel dorstlessend.

Popcorn

Zin in zout? Popcorn is een goed alternatief voor chips, want het bevat veel minder calorieën én veel minder vet. Vooral wanneer je het niet te zout eet, is het een prima snack.

Geroosterde kikkererwten

Een heel lekker snackje dat wat voorbereiding vraagt -maar dan heb je ook wat- zijn geroosterde kikkererwten. Je legt een lading droge kikkererwten (heb je kikkererwten in blik, dan eerst even zeven en op een handdoek drogen) op een bakplaat, besprenkelt ze met een mix van olijfolie en kruiden (bijvoorbeeld paprikapoeder en chilipoeder) en laat ze drie kwartier bakken op 200 graden. Ondertussen even omscheppen, zodat ze aan alle kanten mooi gebruind zijn.

Humusdip

Altijd goed: groente met een humusdip. Tegenwoordig heeft elke supermarkt een schier oneindig aantal soorten humus (pompoen, rode biet, pesto, gegrilde groenten…) maar je kunt het ook heel goed zelf maken.

Amandelen

Ze zitten vol proteïnen, calcium en vitamine E en zijn een stuk minder vet dan veel andere noten: amandelen. Een handjevol vult goed.

Gezonde ijsjes

Al die lekkere soorten zomerfruit kun je ook heel goed in een ijsvormpje doen. Simpel: je pureert het fruit, giet het in de vorm en laat het een paar uur in de vriezer staan. Perenijsjes waren nog nooit zo lekker, of maak ananasijsjes, ijsjes met zwarte bessen en yoghurt, avocado-ijsjes met kokosmelk en honing…

Radijs

Lekker pittig, supergezond en handig om mee te nemen: de radijs. Wist je dat ie heel goed combineert met (geprakte) avocado, op een broodje? Goed, dat is wat minder handig in je strandtas, maar wél lekker voor thuis.

Groentechips

Zijn chips echt het enige waar je zin in hebt? Ga dan eens voor zelfgemaakte groentechips. Het recept is easy peasy: snijd groenten in zo dun mogelijke plakjes (biet, winterpeen, pastinaak) en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie, strooi er zeezout over en zet ze tien minuten in de oven (voorverwarmd op 180 graden). Werp af en toe een blik door het deurtje: hoe dunner de plakjes, hoe sneller ze gaar en knapperig zijn.

De vetten in avocado, blauwe bessen, rauwe amandelen: dit is wat je volgens de wetenschap moet eten voor gezonde darmen.

Door anderen gelezen