Dit is wat je van rauwe chocolade kan leren

Dit is wat je van rauwe chocolade kan leren Dit is wat je van rauwe chocolade kan leren Dit is wat je van rauwe chocolade kan leren

De ziel van cacao is onlosmakelijk met liefde verbonden. Chocolademerk Lovechock vertelt met hun repen een drieluik van de liefde: lief zijn voor jezelf, voor elkaar en voor moeder aarde. En als je goed luistert, kun je in rauwe chocolade ook levenslessen ontdekken.

Liefde voor jezelf

De band tussen liefde en chocolade is zelfs scheikundig te verklaren: in cacaobonen vind je onder andere flavonoïden en fenylethylamines. Deze liefdesstofjes bootsen de kriebels na die je voelt bij een verliefdheid. Door rauwe chocolade te eten verwen je niet alleen je brein maar ook je lijf – door de voedzame stoffen die in cacao zitten. Cacao is een superfood – dat betekent dat het niet slechts twee of drie stoffen bevat die goed voor de gezondheid zijn, maar wel twaalf. 

Liefde voor elkaar

Met de repen van Lovechock krijg je niet alleen happy vibes, maar word je ook blij van het idee dat je andere mensen helpt. Lovechock werkt namelijk samen met kleine boeren en werkt volgens het Direct trade principe zodat ze duurzame relaties met de boeren kunnen opbouwen. Op deze manier garanderen ze dat iedere boer een eerlijk prijs ontvangt. 

Liefde voor de wereld

Maar naast liefde voor jezelf en een ander wil Lovechock ook liefdevol omgaan met moeder aarde. ‘Eat the World Happier’ is het motto van Lovechock, en dat trilt door het hele bedrijf: de rauwe cacao wordt op een duurzame manier geproduceerd, de ingrediënten zijn biologisch, de cacao groeit in een polycultuur (omringd door andere gewassen, wat de biodiversiteit bevordert), de verpakking is duurzaam en de folie waar de reep in zit composteerbaar.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Wil je de kracht van chocolade ontdekken? Dit zijn de twee levenslessen die rauwe cacao je kan leren.

Les 1. In cacao zit magie verstopt

Elke plant heeft een eigen ziel en karakter. De cacaoboon dus ook. De ziel van de cacao is liefdevol en opent je hart. Vroeger werd cacao gebruikt bij heilige rituelen door volkeren zoals de Maya’s. De cacaoboon is het zaad van een wilde tropische vrucht, een boomvrucht die eruitziet als een soort langwerpige rugbybal. Ze verschijnt in allerlei kleuren: groen, oranje, rood, bruin. Magisch. Cacao is een van de meest magische voedingsmiddelen op aarde. Er zitten meer dan twaalfhonderd stofjes in. Omdat Lovechock de cacaobonen op lage temperatuur maalt, blijven veel van die stofjes in de repen behouden. Eet je die bewust, dan kun je de werking ervan ook echt ervaren. 

Les 2. Chocolade helpt bij liefdesverdriet

Een gebroken hart? Chocolade – rauwe chocolade – kan een gebroken ziel een beetje troost bieden. Het is goed voor je hart, en geeft je energie op een moment dat je dat goed kunt gebruiken. 

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Lovechock.

Volgend artikel
Waarom je lief moet zijn voor je oren (+ 3 tips om je gehoor te beschermen)
Waarom je lief moet zijn voor je oren (+ 3 tips om je gehoor te beschermen)