Deze oefening laat het vertrouwen tussen jou en je geliefde groeien

Fotografie Tekst: Wies Enthoven
Deze oefening laat het vertrouwen tussen jou en je geliefde groeien Deze oefening laat het vertrouwen tussen jou en je geliefde groeien Deze oefening laat het vertrouwen tussen jou en je geliefde groeien

Door samen tijdens deze oefening te zoeken naar de balans in spierkracht voel je het vertrouwen groeien, in jezelf en in partner.

Ga met je gezicht recht tegenover elkaar staan en houd elkaars polsen vast. Zorg dat je voeten een beetje uit elkaar staan. Strek langzaam je armen en laat je allebei rustig naar achteren hangen. Houd je rug recht en let op dat je je heupen niet te veel naar voren duwt. Het is een kwestie van durven vertrouwen op je partner, als de een zich niet laat hangen, kan de ander dat ook niet doen. Hoe dichter jullie tenen bij elkaar staan, des te lastiger het wordt, dus dat is voor als je het spannender wil maken.

Zodra je voelt dat je samen in balans bent, kun je je ook nog heel langzaam naar beneden laten zakken, je knieën buigen tot zithouding, even blijven hangen en weer omhoog komen. Doe het vervolgens nog een keer en ga net zolang door totdat je op de grond zit. Je armen blijven gestrekt en aangespannen. En hou je kin omhoog, want zoals Acroyoga-docent Esther Hertog zegt: je voelt je heel trots als acroyogi. Blijf als je langzaam weer omhoog komt de spanning vasthouden door naar achteren te leunen.

Meer lezen?

Volgend artikel
Doe eens gek: eet meer vet
Doe eens gek: eet meer vet