Transformational Breath: adem jezelf vrij

Transformational Breath: adem jezelf vrij Transformational Breath: adem jezelf vrij Transformational Breath: adem jezelf vrij

Door adem te halen, ondersteunen we onszelf fysiek en mentaal. De manier waarop we ademhalen verschilt per moment. Vooral op momenten van spanning is verschil voelbaar: je adem zit dan hoog en is oppervlakkiger. Onze ademhaling spiegelt ons gemoed.

De zelfhelingsmethode Transformational Breath haakt hierop in.

Volgens deze methode zitten (oude) angsten, patronen en emoties in onze ademhaling opgeslagen. Door middel van een ademhalingssessie van een ademcoach ontdek je waar jouw blokkades zitten en kun je die opruimen. Tijdens zo’n sessie adem je circulair, meestal met muziek op de achtergrond.

Circulair (ook wel: verbonden) ademen houdt in: bewust diep ademhalen zonder tussendoor te pauzeren. Verder is de inademing langer dan de uitademing. Door deze manier van ademen, voorzie je je lichaam op andere wijze van zuurstof en dat zorgt voor effecten op drie niveaus: lichamelijk, mentaal-emotioneel en spiritueel.

Lichamelijk: ontvankelijkheid

Door circulair te ademen ondersteun je je lijf met het verspreiden van zuurstof en het afvoeren van afvalstoffen. De bewustwording van je ademhalingspatroon en het doorbreken ervan laat je je vrijer en lichter voelen en het verhoogt je weerstand. Je krijgt meer energie en behoefte om te bewegen. Je maakt je ademhaling open met Transformational Breath en dat zorgt ervoor dat je ontvankelijker wordt voor het waardevolle op je pad.

Mentaal-emotioneel: ontspanning

In je ademhaling zitten pijn, emoties en blokkades uit je onderbewuste. Door altijd op dezelfde manier te ademen kun je die omzeilen. Transformational Breath zorgt ervoor dat je door deze emoties heen ademt, ze voelt, ervaart en jezelf ervan bevrijdt. Hierdoor voel je je positiever en zelfverzekerd en ervaar je minder stress. Onbewust ga je namelijk diepe ontspanning uit de weg door je aangeleerde ademhalingspatroon.

Spiritueel: helderheid

Op het derde niveau kom je heel dicht bij jezelf. Je haalt makkelijker adem en voelt intuïtief helder aan wat wel en niet goed voor je is. Ook ben je in staat beter te onderscheiden wat van jou is en wat van een ander. Spirituele ervaringen komen gemakkelijk op je pad omdat je volledig openstaat.

Oefening

Wil je transformational breathing zelf ervaren? Dat kan met deze oefening.

Stap 1:

Zoek een rustige plek waar je kan gaan liggen: op bed, op een yoga-matje of op een heerlijk zacht vloerkleed.

Stap 2:

Zet rustige (meditatie)muziek op, sluit je ogen, leg een dekentje over je heen en begin op een rustig tempo te ademen.

Stap 3:

Begin vervolgens met het circulair ademen. Je ademhaling vloeit langzaam over in de volgende ademhaling, zonder te pauzeren. Ervaar je dit als onprettig? Adem dan zoals het voor jou fijn voelt.

Stap 4:

Na 3 minuten maak je je lichaam helemaal los en schud je alles eruit. Beweeg je lichaam, en stamp als dat goed voelt met je voeten op de (zachte) grond.

Blijf na de oefening een poosje liggen en geef je lichaam de mogelijkheid om te herstellen. Voel. Wat heeft jouw lijf op dit moment nodig?

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Schenk geen wijn maar thee bij het diner (tips van een theesommelier)
Schenk geen wijn maar thee bij het diner (tips van een theesommelier)