Dit is wat je vingers je over jezelf vertellen

Dit is wat je vingers je over jezelf vertellen Dit is wat je vingers je over jezelf vertellen Dit is wat je vingers je over jezelf vertellen

Handlezen, dat klinkt misschien als iets wat alleen mensen met een bijzondere gave kunnen. Of in ieder geval mensen die er een uitgebreide opleiding voor gevolgd hebben. Maar wist je dat je het zelf ook kunt leren? Dit kun je alvast aflezen aan je vingers.

Handlezeres Ellen Duim legt in ‘Het Handleesboek’ uitvoerig uit hoe je zelf je handen kunt lezen. ‘De techniek kan iedereen leren,’ zegt Ellen. ‘Maar het allerbelangrijkste is dat je nieuwsgierig bent en open staat om te blijven leren.’ Je kunt een beginnetje maken door de vingers van je hand te bestuderen.

Zo lees je de vingers van je hand

Meet de breedte van de hand, op de hoogte van de hartlijn. Dat is de lijn die ergens onder de wijs- of middelvinger begint, en dwars over de hand richting de buitenkant van de palm gaat. De middelvinger moet idealiter even lang zijn als de hand breed is. Is hij korter, dan is hij ‘onderontwikkeld’. Is hij langer, dan is hij ‘overontwikkeld’. Een gemiddelde wijs- en ringvinger komen tot het midden van het bovenste kootje van de middelvinger. Een gemiddelde pink komt tot aan het bovenste kootje van de ringvinger en een gemiddelde duim tot aan het midden van het onderste kootje van de wijsvinger.

Duim

De duim noemt Ellen ‘de heerser van de hand.’ Daaraan lees je af hoe het met je wilskracht en doorzettingsvermogen staat. Ben je een geschikte leider of word je liever geleid? Als de duim kort is en dicht bij de hand staat, ben je voorzichtig en huiselijk ingesteld. Een lange krachtige duim wijst erop dat je je autoriteit graag laat gelden.

Wijsvinger

De wijsvinger staat voor hoe je je manifesteert naar buiten toe. Een lange wijsvinger geeft ambitie aan, een té lange vinger (langer dan het midden van het bovenste kootje van de middelvinger) betekent trots en prestige. Een korte of kromme wijsvinger wijst op gebrek aan zelfvertrouwen, angst om zelfstandig beslissingen te nemen en te hoge verwachtingen.


Middelvinger

De middelvinger geeft structuur in ons leven. Een té lange middelvinger wijst op eenzaamheid, zuinigheid, star zijn. Een korte op impulsiviteit en het ontlopen van verantwoordelijkheden. Leunt het topje van de middelvinger naar de ringvinger, dan heb je de neiging belangrijke zaken voor je uit te schuiven.

Ringvinger

Bij de ringvinger draait het om creativiteit en vuurkracht, eigenwaarde en relaties. Een korte ringvinger wijst op verlegenheid, je hebt moeite met het uiten van warmte en enthousiasme. Een lange ringvinger wijst op veel vuur, groot enthousiasme en grote creativiteit. Een extreem lange ringvinger zie je vaak bij mensen die beroepsmatig in de belangstelling staat, zoals acteurs, dansers en zangers. Een kromme ringvinger? Dan is er sprake van té hoge verwachtingen die tot teleurstelling kunnen leiden.

Pink

Bij de pink is communicatie het kernwoord. Een korte pink wijst op verlegenheid, de talenten worden moeilijk naar buiten gebracht. Lang wijst op zelfvertrouwen, je bent geestig en snel in denken. Een kromme pink: je gaat een leugentje om bestwil niet uit de weg en hebt behoefte aan harmonie. Staat de pink af van de rest van de vingers, dan wijst dat op grote eigenzinnigheid.

Meer lezen over handlezen?

Je persoonlijkheid duiden? Dit vertellen je handlijnen.

Volgend artikel
Handlezen voor beginners
Handlezen voor beginners