Terug naar overzicht

Doe deze yogaserie voor meer zelfvertrouwen in 5 minuten

Categorie
Tekst
Sanne Eva Dijkstra
Doe deze yogaserie voor meer zelfvertrouwen in 5 minuten

Om zelfverzekerd voor de dag te komen, is het belangrijk dat je oprecht vertrouwen hebt in wat je kunt en wilt. Misschien is een peptalk alles wat je nodig hebt (positieve affirmaties for the win). Helpt dat niet, dan kan een kwartiertje yoga wonderen doen.

Deze yogahoudingen geven je het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Ze brengen de productie van cortisol en testosteron op gang (goed voor zelfvertrouwen) en zorgen voor de aanmaak van endorfine (hallo, vrolijkheid). Wel zo handig: je hebt voor deze asana’s niet per sé een matje nodig en kunt ze dus overal doen. Zelfs op kantoor of vlak voordat je on stage moet.

1. Driehoek – Utthita Trikonasana

Ga rechtop staan. met je benen gespreid. Draai je rechtervoet naar buiten in een hoek van 90 graden. Je linkervoet zet je juist iets naar binnen, in een hoek van ongeveer 45 graden. Spreid nu je armen uit en strek op een inademing zover mogelijk naar rechts. Breng je rechterhand op je uitademing naar beneden (plaats deze op je kuit, rechterenkel of de grond) en strek je linkerarm omhoog. Kijk omhoog naar je linkerhand, en blijf 5 tot 10 ademhalingen in deze positie. Kom langzaam terug en herhaal dan aan de andere kant.

2. Krijger III – Virabhadrasana III

Ga rechtop staan, met je armen langs je lichaam en je voeten stevig op de grond. Breng nu je handpalmen tegen elkaar aan voor je borstkas. Kantel je heupen iets naar voren, strek je linkerbeen naar achteren en breng je bovenlichaam in dezelfde beweging naar voren. Focus je blik op een punt ergens voor je, dit helpt je om in balans te blijven. Houd je heupen op één lijn en zorg ervoor dat ook je rug en nek een rechte lijn vormen. Strek, als je eenmaal stevig staat, je armen langs je oren vooruit. Blijf 5 tot 10 ademhalingen in deze houding. Kom dan langzaam overeind en herhaal de oefening aan de andere kant.

3. Staande achteroverbuiging – Anuvittasana

Sta rechtop, met je voeten op heupbreedte en je handen op je onderrug (de vingers wijzen naar beneden). Kijk omhoog, en lift vervolgens je borst op iedere ademhaling iets verder omhoog en naar achteren. Zorg ervoor dat je benen gestrekt blijven. Blijf 5 ademhalingen in deze houding en kom dan langzaam weer omhoog.

4. Zittende maansikkel

Ga rechtop zitten op een stoel. Plaats je voeten stevig op de grond, op heupbreedte. Adem vervolgens diep in en strek je armen omhoog. Druk de handpalmen tegen elkaar aan en laat je wijsvingers omhoog wijzen. Ontspan je schouders. Leun op een uitademing naar links. Blijf 5 tot 10 seconden in deze houding en herhaal dan aan de andere kant.

Meer lezen over yoga?

Door anderen gelezen