Van romantisch tot superspannend: de 6 fijnste zomerse series en films

Van romantisch tot superspannend: de 6 fijnste zomerse series en films Van romantisch tot superspannend: de 6 fijnste zomerse series en films Van romantisch tot superspannend: de 6 fijnste zomerse series en films

Of het nou stralend weer is of de regen met bakken uit de hemel valt: wat is het heerlijk om af en toe een paar uurtjes loom op de bank te hangen (of in de bioscoop). Met deze zes zomerse series en films zit je zeker goed.

Mamma Mia – Here we go again!

Zeg je feel good, dan zeg je Mamma Mia. Tien jaar geleden was de musicalfilm barstensvol ABBA-liedjes een grote hit, nu is er een opvolger: Here we go again! Ook deze film gaat over Sophie, haar (inmiddels overleden) moeder Donna en haar drie mogelijke vaders. Als je zin hebt in een vrolijke film die je in vakantiesfeer brengt (hij speelt op het Griekse eiland Kalokairi), dan moet je deze hebben.

Mamma Mia – Here we go again! draait nu in de bioscoop.

The Best Exotic Marigold Hotel

Ook op hoge leeftijd kun je nog grootse avonturen beleven en een nieuwe kant van jezelf ontdekken – als je er maar voor open staat. Die moraal van ’t verhaal blijft hangen na het zien van The Best Exotic Marigold Hotel, een film over een groep Britse senioren (gespeeld door de beste acteurs van Engeland, zoals Judi Dench en Bill Nighy) die naar Engeland gaan.

The Best Exotic Marigold Hotel is te zien op Netflix.

Les goûts et les couleurs

Ook zo gek op dat typische sfeertje van veel Franse films, waarin de families vaak een klein beetje getikt zijn? Les goûts et les couleurs zal je niet teleurstellen. Simone vindt het lastig om in haar familie open te zijn over haar manier van leven. Ze staat op het punt uit de kast te komen en te vertellen over haar vriendin, wanneer ze plots stapelverliefd wordt op een man – de Senegalese kok Wali. Nu móet ze wel keuzes maken.

Les goûts et les couleurs is te zien op Netflix.

Please Like Me

Een komedie voor mensen die niet per se van komedies houden, dat is Please Like Me. De Australische Josh heet in het echt ook Josh, en zijn beste vriend in de film is ook zijn beste vriend in het echte leven. Werkelijkheid en fictie lopen dus een beetje door elkaar. Je volgt Josh in zijn dagelijks leven, waarin ie dan weer leuke dingen doet met zijn vrienden (en af en toe een vriendje), en zich dan weer stierlijk verveelt. Alle personages zijn een beetje bijzonder, Josh zelf niet in het minst. Heel origineel, deze serie.

Please Like Me is te zien op Netflix.

Safe

Zin in een spannende serie? In Safe gaat Tom (gespeeld door Michael C. Hall, die je misschien nog kent van Dexter of Six Feet Under) op zoek naar zijn verdwenen tienerdochter. Waar kan ze gebleven zijn, en wie kan hij nog vertrouwen? Plotseling staat het leven van de nette huisvader op zijn kop.

Safe is te zien op Netflix.

Ozark

Ook heel spannend, en tegelijk met een zomers sfeertje (het speelt in de zomervakantie) is het eerste seizoen van Ozark. Een gezin gaat op de vlucht naar Missouri wanneer de vader, min of meer per ongeluk, zaken heeft gedaan met een stel gevaarlijke types. De beelden zijn, ondanks dat het spannend is, erg sfeervol: je zou ook best eens in dat rivierrijke gebied van de Ozarks willen vertoeven. Seizoen 2 verschijnt eind deze maand.

Ozark is te zien op Netflix.

Heb je álles al gezien of gewoon behoefte aan meer inspiratie? Deze drie series zijn ook zwaar de moeite waard

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Geen puf om te koken? Deze zomerse vegan gerechtjes zet je zo op tafel
Geen puf om te koken? Deze zomerse vegan gerechtjes zet je zo op tafel