Happinez ‘Leven in het nu’ ligt nu in de winkel

Happinez ‘Leven in het nu’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Leven in het nu’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Leven in het nu’ ligt nu in de winkel

Het gloednieuwe Happinez nummer ‘Leven in het nu’ is nu verkrijgbaar in de winkel en in onze webshop.

Monniken die leven volgens de principes van het zenboeddhisme wijden er hun hele leven aan; elke handeling, van meditatie tot het bereiden van een maaltijd tot het schrobben van een vloer, wordt met volle aandacht uitgevoerd. Een leven in het nu waarmee uiteindelijk de geest volledig tot kalmte en in balans kan worden gebracht. Die volledige toewijding is voor de meesten van ons een brug te ver, maar toch zijn er lessen uit het zenboeddhisme die ons kunnen helpen om wat meer rust te brengen in ons drukke, jachtige bestaan. Genieten van wat ís, zoals singer-songwriter Sabrina Starke na het overwinnen van een levensbedreigende ziekte elke nieuwe dag begroet als een wonder. In het interview met haar zegt ze: ‘Als ik mijn ogen open, besef ik: ik ben er, dank daarvoor.’ Helemaal in het moment zijn ook de drie mensen die vertellen over hun liefde voor de tuin en wat zij daarin leren over wat leven is.

Verder in dit nummer:

3 kristallengrids, leg kristallenvormen voor liefde, rust en overvloed

Door kristallen in een geometrische vorm neer te leggen, creëer je een energetisch veld waarmee je een intentie kracht bij kunt zetten.

Holistic horse walks, meditatief wandelen met paarden in Zuid-Portugal

Met een klein groepje mensen een week wandelen met paarden, niet op het paard, maar ernaast. Na een druk en intens jaar wil Monique Jansse niets liever.

Leven in het nu, hoe doe je dat nu echt?

Een inspirerend artikel over de filosofie van Eckhart Tolle, mét vijf goede oefeningen.

Meridiaan yoga: laat de energie stromen

Hoe meer chi door je meridianen kan stromen, hoe vitaler je je voelt. Yin yoga kan daarbij helpen, omdat het je bindweefsel stimuleert, en dát is precies waar deze levensenergie bij gebaat is. Angélique Heijligers zoekt uit hoe het zit.

Hoe herken én voorkom je een burn-out?

In dit dossier vertellen deskundigen hoe je kunt dealen met de klachten, en hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Vegan Academy, klassieke gerechten volledig vegan gemaakt, zoals een pasta carbonara

Chefs en food- en productontwikkelaars Eke Mariën en Joris Schildknecht geven voor Happinez een vegan twist aan culinaire klassiekers.

Ook als je al langer samen bent moet je blijven checken wat de ander voelt

Een relatie-apk kan ervoor zorgen dat je elkaar écht blijft zien. Ook als het moeilijk wordt, of elkaar al heel lang kent.

Maak jezelf zacht, met een glimlach, warmte, een stretch of een zelfmassage

Oefen in zachtheid om weer thuis te kunnen komen bij jezelf.

Interviews met Laura Jansen, Wim Hof en een Haarlemse swami

Wim Hof, Laura Jansen en Swami Purnachaitanya reflecteren ieder op hun eigen manier op de begrippen body, mind & soul.

Happinez ‘Leven in het nu’ is vanaf 26 mei verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt ‘m ook online bestellen in onze webshop zonder verzendkosten. Nooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.

Volgend artikel
Happinez ‘Vier het leven’ ligt nu in de winkel
Happinez ‘Vier het leven’ ligt nu in de winkel