Happinez ‘Liefde voor je lichaam’ ligt nu in de winkel

Happinez ‘Liefde voor je lichaam’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Liefde voor je lichaam’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Liefde voor je lichaam’ ligt nu in de winkel

Het nieuwste Happinez nummer, met als thema ‘Liefde voor je lichaam’, is nu verkrijgbaar in de winkel en in de Happinez webshop.

Je bent prachtig en waardevol, precies zoals je bent. Zo begint deze Happinez: ‘the body-issue’. Want hoe vanzelfsprekend het ook klinkt, het is het niet. Omdat de industrie ons de hele dag voorspiegelt wat ‘mooi’, ’goed’ en ‘wenselijk’ is, wordt er steeds op onze schaamte-knop gedrukt en kunnen we zomaar bang worden buiten de groepte vallen.

Dat gevoel kan in je lijf gaan zitten. Traumadeskundige Hilde Bolt vertelt hoe ze erachter kwam dat het lichaam veel meer te vertellen heeft dan iemand in woorden kan uitdrukken en leert je hoe je het gesprek aan kunt gaan met je lichaam. Ontspannen is zo belangrijk!

In het artikel over de zeven vormen van rust, leer je dat je niet alleen tot rust komt door te slapen, maar dat je naast lichamelijke en geestelijke, ook zintuigelijke, creatieve, emotionele, sociale en spirituele rust nodig hebt. Daarnaast heb je een stress- en relaxzenuw, de nervus vagus, als je die weet te temmen, kun je je lichaam lezen als spiritueel kompas.

Ook in dit nummer:

Hoe ouder, hoe gelukkiger?

Waarom is ‘oud’ toch zo’n beladen begrip? De meeste mensen worden na hun vijftigste juist steeds gelukkiger. Ook journalist Lisette Thooft ervaart dat deze levensfase verdieping en vervulling brengt. Jezelf vergeven is belangrijk in dat proces.

Dossier: 9 alternatieve geneeswijzen

Als alternatieve en reguliere geneeskunst met elkaar samenwerken, krijg je het beste uit twee werelden. Niet zo thuis in de alternatieve hoek? We verkennen enkele laagdrempelige geneeswijzen waar veel mensen baat bij hebben.

Godinnenbeelden van klei

Kunstenaar Marieke Ploeg maakt naakte vrouwen van klei, levensgrote en kleine. Die beelden stellen de godin voor, de wederhelft van God die er altijd al was, maar die we een beetje zijn vergeten. ‘Dat vrouwelijke goddelijke zit ook in ons.’

Gezond zuur: homemade appelazijn

Appelazijn kan veel goeds doen voor je lichaam. Het werkt zuiverend en stimuleert de spijsvertering. Maar in plaats van een pure slok te nemen, kun je het beter verwerken in een zoetzure salade of zomerse perzikcocktail.

De spirituele waarde van bloed

Bloed wordt vele eigenschappen toegedicht: het geeft kracht, het kan ons beschermen en met elkaar verbinden.

Happinez ‘Liefde voor je lichaam’ is vanaf 22 mei 2024 verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt ‘m ook zonder verzendkosten bestellen in de Happinez webshopNooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.

Volgend artikel
3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld
3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld