Microkrediet voor moeders

Microkrediet voor moeders Microkrediet voor moeders Microkrediet voor moeders

De stichting Microkrediet voor Moeders bestaat tien jaar, en dat wordt gevierd met een jubileumfeest: een dag met inspirerende sessies over microkredieten en vrouwelijk leiderschap. Onder andere Eva Gouwens van Tony Chocelony, en Sascha Kester, journalist bij de Volkskrant komen aan het woord. Daarnaast zijn er workshops, een paneldiscussie, muziek en een apart programma voor kinderen.

Betere toekomst

Met een lening van 33 euro kan één vrouw in Azië haar eigen naaimachine kopen, met een lening van 54 euro start één vrouw met het verbouwen van rijst, groenten en fruit en voor de aanschaf van vee is de gemiddelde lening 71 euro per vrouw. Door deze kleine leningen te verstrekken kunnen deze vrouwen investeringen doen die hun inkomen blijvend vergroten, zodat ze hun kwaliteit van leven én dat van hun kinderen kunnen verbeteren.

Investering

De stichting richt zich op vrouwen omdat het grootste gedeelte van de allerarmsten uit vrouwen bestaat. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat vrouwen ook vaker investeren in het huishouden en de kinderen. De vrouwen krijgen niet alleen maar geld: naast de lening wordt ook begeleiding gegeven en advies bij het opzetten en uitbreiden van hun onderneming.

150 nieuwe microkredieten

De vrouwelijke ondernemers in Azië krijgen op het jublieumfeest een prominente plek: het doel is om met alle jubileumactiviteiten 13.000 euro op te halen. Omgerekend zijn dat 150 nieuwe microkredieten. De toegangsprijs voor het jubileumevenement is direct een donatie voor onze moeders.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Alle inkomsten van het jubileumfeest op 10 oktober in de Rockstart in Amsterdam worden, inclusief de kaartverkoop, direct omgezet in microkredieten voor de moeders in Zuid-Azië. Op de website is ook meer informatie te vinden over alle projecten.

Volgend artikel
Drie keer slimme ontmoetingsplekken
Drie keer slimme ontmoetingsplekken