Terug naar overzicht

Muziek laat je liefde voelen

Categorie
Muziek laat je liefde voelen

Natalie Merfort wil met haar talent anderen raken en begeleid herdenkingsdiensten voor overleden kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Ze stelde ook de beeldschone CD samen, waarvan ze de helft van de doneert aan ouders die een kind hebben verloren.

Zware taak

Elk jaar maakt Natalie muziek voor de herdenkingsdiensten voor de overleden kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Een zware taak, maar ze wil graag bijdragen door anderen met haar muziek te raken. Met haar harteproject Sophia steunt Natalie stichting Pallieter in de zorg voor ernstig en chronisch zieke kinderen.

Geluksgevoel

We interviewden de koordirigente, zanglerares en singer-songwriter al voor het Jubileumnummer van Happinez 7-2013, ‘Geluk’. Daar zei ze: “Niets kan me zo van geluk vervullen als muziek. Soms word ik bij een concert zo geraakt, dat er een intens geluksgevoel door mijn lichaam stroomt. Het maakt me gelukkig om te zien dat anderen met passie leven. We zijn allemaal geboren met een gave, een talent, op welk vlak dan ook, en dat moeten we ten volle benutten. Daar komt geluk uit voort en dat zit in onszelf.

Emotie

Over de herdenkingsdiensten die ze voor de overleden kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis geeft, zegt ze: “Deze diensten zijn zwaar, en in het begin sloeg de emotie soms op mijn stem. Eerst probeerde ik me daarvoor af te sluiten, maar dat voelde heel leeg. Nu weet ik: ik wil juist openstaan voor de mensen en hun gevoel, het gaat niet om de perfecte stem. Muziek doet je de liefde voelen. Het mooiste wat ik kan doen, is anderen daarmee raken.”

Wil je meer weten over de CD en over Natalie, neem dan een kijkje op www.nataliemerfort.com.

Door anderen gelezen