Slow Londen Slow Londen Slow Londen

Bij Londen denk je misschien aan het snelle leven van de metropool, maar Happinez ontdekte dat het er binnenskamers een stuk langzamer aan toe gaat. In de opkomende wijken Shoreditch en Islington in Oost-Londen vond ze de groenste stilteplekken, ambachtelijke winkels en biologische restaurantjes.

Waar Parijs en Londen mooi zijn aan de buitenkant, zie je de echte schoonheid van Londen meer als je naar binnen gaat. Buiten is het de grote stad – binnen voelt het als een dorp. Dit zijn de plekjes in Londen die je tijdens een bezoekje niet mag missen:

Brick Lane & Cheshire Street

Brick Lane is een van de leukste straten van Londen. Het straatbeeld oogt wat rauw door de vele muurschilderingen, oude fabriekjes en deels opgeknapte huizen, maar hier vind je leuke winkels met een hart. Naast de ontelbare Indiase restaurantjes zijn er veel kleine shops en biologische koffietentjes. Veel vintage, jonge designers en foodpioniers. Neem zeker even de moeite om zijstraat Cheshire street in te slaan, daar zitten een aantal leuke winkels zoals Jimbobart, Comfort Station en Paxton Chocolat.

Boekentempel

Er zijn winkels waarvan je hoopt dat ze nooit zullen verdwijnen. Daunt Books op Marylebone High Street is zo’n winkel. Prachtig gebouw; het lijkt een beetje op een oude kerk met z’n mooie glas en lood ramen. Vanaf de balustrade is het leuk mensen kijken, het voorzichtige scharrelen langs de enorme collectie boeken. Veel boeken over het groene leven in Engeland, maar ook magische reisboeken en prachtig pakpapier.

83 Marylebone High Street www.dauntbooks.co.uk

Fotografie Chantal AriënsFotografie Chantal Ariëns

Lekker slapen

Overnachten is niet goedkoop in Londen, maar de kamers van het Hoxton hotel zijn heel betaalbaar. Ze zijn prettig ingericht: mooie sprei, lekkere stoel, klein bureautje, gratis melk en water. ’s Avonds hang je een label aan de deur of je ontbijt wilt en ’s morgens hangt er een tasje met een banaan, verse yoghurt met muesli en een versgeperst sapje voor je klaar. Het hotel heeft een hoog fun gehalte, in de lobby kun je pasfoto’s laten maken en overal liggen grammofoonplaten en vintage boeken. Ook een leuk hotel is het Artist Residence Hotel. Niet in Oost-Londen, maar de metro brengt je overal. De kamers zijn ingericht door jonge designers. Alles voelt heel huiselijk, ook de lounge en het restaurant.

Levenslessen

De eerste School of Life is opgericht in Londen. In deze vestiging in een typisch Engels buurtje vind je ook een winkeltje. Strak ingericht, met mooie kleuren en heldere typografie. Een zandloper voor waardevolle tijd, kaarsen voor de ‘City of Tomorrow’, prachtige opschrijfboekjes, maar ook boeken zoals de ‘Toolkit for Life’. Alle items zijn voorzien van een wijze quote die de producten extra betekenis geven.

Wil je nog meer leuke adresjes in Londen? In Happinez 5-2015 ‘Nieuwe energie’ lees je alle hotspots van beeldredacteur Albertine van den Brink.

Volgend artikel
Tatoeage van de ziel
Tatoeage van de ziel