Adem in, adem uit; mindful aan het werk

Adem in, adem uit; mindful aan het werk Adem in, adem uit; mindful aan het werk Adem in, adem uit; mindful aan het werk

We leven in een bijzondere tijd, waarin we drukker zijn dan ooit. Maar hoe voorkom je dat je teveel doet en te weinig rust neemt? Door het houden van adempauzes tijdens je werk verhoog je je eigen weerbaarheid en vitaliteit.

Eenvoudige oefeningen

Chris Grijns, medisch socioloog en mindfulnesstrainer, schreef erover in haar boek Adempauze. Met het boek en de oefeningen laat Grijns zien hoe je op een eenvoudige manier je eigen weerbaarheid en vitaliteit kunt versterken. Dat kan door letterlijk adempauzes te nemen, ook tijdens het werk.

Zorgen voor jezelf

Het boek Adempauze biedt een stimulans om voor jezelf te zorgen, ook op het werk, een toerenteller die aangeeft wanneer en hoe je terug kunt schakelen. Verder geeft het praktische voorbeelden en oefeningen die je helpen met het inlassen van adempauzes tijdens het werk.

Beter in je vel

“Mindfulness kan niet alleen burn-outklachten voorkomen of verminderen, het leidt ook tot een groter psychisch welbevinden van mensen.” – Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie. Wanneer je regelmatig de korte mindfulnessoefeningen doet, ga je je beter concentreren en je automatische en ineffectieve gewoontes herkennen. Ook leer je prioriteiten stellen, greep krijgen op deadlines en omgaan met lastige gevoelens.

Meer info vind je www.mindfulwerken.nl.

Volgend artikel
Moet je even knallen? Probeer deze meditatie
Moet je even knallen? Probeer deze meditatie