Dit ritueel past bij jou als vuur, water, aarde of lucht-type

Dit ritueel past bij jou als vuur, water, aarde of lucht-type Dit ritueel past bij jou als vuur, water, aarde of lucht-type Dit ritueel past bij jou als vuur, water, aarde of lucht-type

Vuur, water, aarde en lucht zijn vier elementen uit de westerse astrologie die veel prijs geven over je persoonlijkheid en de energie die je uitstraalt. In elk van de vier elementen kun je jezelf herkennen, maar er is er één waar je het meest mee correspondeert.

Welk element ben jij?

Ontdek of je vuur, water, aarde en lucht bent en kom meer te weten over jezelf. Doe de test of lees welk element jou het meest aanspreekt in de tekst hieronder. 

 • Vuur
  Het element vuur symboliseert warmte, licht en energie. Het staat voor verlangens, passie, inspiratie, vitaliteit, initiatief en drijfveren. Vuurtypes blaken van de energie, ze zijn vrolijk en direct. Soms hebben ze een gebrek aan zelfbeheersing en kunnen ze anderen overrompelen of kwetsen. Ze hebben weinig geduld, maar daar staat tegenover dat ze anderen kunnen inspireren en stimuleren. Vuur staat voor scheppingskracht.
 • Water
  Het element water symboliseert leven, gevoel, verfrissing, stroming. Water-types zijn gevoelsmensen. Ze hechten meer aan relaties, harmonie en sfeer dan aan materie. Ze zijn meelevend, flexibel en zorgzaam. Het waterelement staat ook voor communicatie, mensgerichtheid, diplomatie en tact. Soms is dit type angstig of passief en past hij zich te veel aan anderen aan, ten koste van zichzelf. Water staat voor communicatiekracht.
 • Aarde
  Het element aarde geeft houvast. Een aardetype houdt van een praktische aanpak, is resultaatgericht, duidelijk en gedisciplineerd. Hij is geneigd naar zekerheid en structuur te zoeken en houdt zich aan de regels. Ideeën vindt hij prima, maar ze moeten wel uitvoerbaar en concreet zijn. Te veel aarde kan leiden tot starheid, dwangmatigheid en bekrompenheid. Aarde staat voor manifestatiekracht.
 • Lucht
  Het element lucht staat voor zuurstof, ruimte en vrijheid. Voor vragen stellen, associeren, ideeën genereren en uitdenken. Luchttypes zijn denkers. Zij kunnen goed logisch redeneren, kritisch analyseren en verbanden leggen. Een luchttype is in staat objectief te blijven. Te veel lucht kan zich uiten in afstandelijkheid of oeverloos geklets. Lucht staat voor denkkracht.

Dit ritueel past bij jou als vuur, water, aarde of lucht-type

Sta stil bij het element waarin jij jezelf het meest herkent, met een mooi ritueel dat past bij jou als vuur, water, aarde of lucht-type. Elk ritueel helpt je de energie van het element waartoe je behoort te omarmen, nóg beter te voelen. Om vervolgens met je mee te nemen in je dagelijks leven. Download via onderstaand blokje het ritueel voor jouw element. 

Volgend artikel
In 8 stappen naar verlichting
In 8 stappen naar verlichting