Deze helende planten maken je happy (en gezonder)

Deze helende planten maken je happy (en gezonder) Deze helende planten maken je happy (en gezonder) Deze helende planten maken je happy (en gezonder)

Een dagelijkse dosis natuur zorgt voor minder stress en meer geluk. Reden genoeg om ook je thuis- of werkomgeving om te toveren tot een groene oase.

Er is geen plek waar we zo tot rust komen als in de natuur. Wanneer je je omringt met natuurschoon ontspan je sneller en heb je meer concentratie.

Deze powerplanten zijn niet enkel uiterlijk vertoon, maar hebben ook een weldadig effect op lichaam en geest:

Voor een zuivere lucht: Sansevieria

In de Clear Air Study van Nasa werd onder andere de Sansevieria familie genoemd als krachtpatser als het gaat om luchtzuivering. Deze planten zetten koolstofdioxide om in extra zuurstof en filteren schadelijke stoffen uit de lucht.

Lees hier welke zeven planten door hun luchtzuiverende werking bijdragen aan een goede nachtrust.

Als blijmaker: Monstera of Philodendron

We hebben een aangeboren behoefte om ons te verbinden met de natuur. Door ook je huis in groen te hullen ervaar je een gevoel van geborgenheid en veiligheid. De bijzondere ‘Monstera’ kan uitgroeien tot een kolossale kamerplant en de Philodendron is met zijn hoogte vanuit elke hoek te bewonderen.

Tijdens een meditatieoefening: Yucca

Volgens wetenschappelijk onderzoek zorgt contact met de natuur voor een minder hoge concentratie van het stresshormoon cortisol. Door binnen buiten na te bootsen, maak je ook van je interieur een ontspannende ruimte. Een goede keuze is de rustgevende Yucca, die samen met andere planten, stress vermindert. Deze stoere plant doet het ook goed als concentratiepunt tijdens een yoga- of meditatieoefening.


Voor een goede vochtbalans: Boomvaren

Deze varensoort is een goede remedie voor droge ogen, hoofdpijn of een droge huid. De ‘Dicksonia’ geeft namelijk veel vocht af en zuivert de lucht.

Bij een muggenplaag: Lavendel

Dit prachtig paarse kruid verdient een vaste plek op je nachtkastje. De betoverende geur sust je in slaap en houdt tegelijkertijd muggen op een veilige afstand.

Meer lezen over planten?

Deze planten zorgen voor geluk en voorspoed volgens feng shui.

Volgend artikel
Zo krijg je weer een frisse blik
Zo krijg je weer een frisse blik