Journaling kan je inzicht geven in je eigen ontwikkeling, of in die van je gezin

Journaling kan je inzicht geven in je eigen ontwikkeling, of in die van je gezin Journaling kan je inzicht geven in je eigen ontwikkeling, of in die van je gezin Journaling kan je inzicht geven in je eigen ontwikkeling, of in die van je gezin

Soms is het in je leven dat continu in beweging is, lastig om stil te staan bij alle mijlpalen en successen. Journaling, oftewel in een dagboek schrijven, helpt je om memorabele momenten te registreren.

Veel tijd hoeft het niet te kosten: in vijf minuten per dag noteer je een waardevol inzicht of mooie droom van je kind of som je op wat je waardeert aan je gezin als je die hebt.

Registreer de fantasieën van je kind

In de fantasierijke belevingswereld van je kind kunnen verrassende gedachten opborrelen. Daarom kan het zo leuk zijn om met je kind te filosoferen. Word je op een onbewaakt moment door een prachtig inzicht omvergeblazen? Schrijf het op, zodat je het moment én het inzicht vastlegt. Het leuke is dat je daarmee de hersenspinsels van je kind in kaart brengt en later een mooie verzameling inzichten hebt om op terug te kijken.

Vier successen

Stilstaan bij successen, in plaats van daaraan voorbij te razen, maak je makkelijker door mijlpalen op te schrijven. Doe je dat niet, dan ben je in je hoofd vaak alweer bezig met de volgende stap en verdwijnt de prestatie naar de achtergrond. Schrijf het op wanneer je zoon of dochter alle tafels heeft geleerd, wanneer je partner zijn baan opzegt om zijn hart te volgen of wanneer de kinderen voor het eerst in een eigen tentje hebben gekampeerd. Door stil te staan bij het goede in je leven en die successen te vieren worden memorabele momenten gecreëerd.

Ontdek ook onze online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos

  • Ervaar meer innerlijke rust

  • Alleen in mei: 10,- korting met code MINDFUL10

Schrijf op wat je liefhebt

Liefde is een van de sterkste emoties die je kunt voelen en die positieve energie door je lichaam laat stromen. Je kunt je hersenen trainen om liefdevolle gevoelens die je diep vanbinnen hebt te signaleren. Door op te schrijven wat je liefhebt, oefen je om liefdevol te denken. Voel je liefde voor jezelf, voor jullie veilige thuis of voor je nukkige pubers? Schrijf het op en laat de positieve energie stromen.

Durf te dromen

Denk eens aan je dagboek als een dromenboek, met bladzijden vol mooie wensen. Binnen de kaften van jouw schrift kun je een veilige droomwereld creëren, waarin niets moet en alles mag. Het mooie van durven dromen is dat je leert te uiten wat binnen in je leeft, zonder schaamte of beperkende gedachten. Staat jouw fantasie eenmaal op papier, dan zul je merken dat het meer gaat leven. Wellicht kom je er zelfs achter dat jouw droom dichterbij is dan je denkt.


Meer Happinez?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
Het krachtige ochtendritueel van Angélique Heijligers
Het krachtige ochtendritueel van Angélique Heijligers