Terug naar overzicht

Journaling kan je inzicht geven in je eigen ontwikkeling, of in die van je gezin

Categorie
Tekst
Happinez redactie
Journaling kan je inzicht geven in je eigen ontwikkeling, of in die van je gezin

Soms is het in je leven dat continu in beweging is, lastig om stil te staan bij alle mijlpalen en successen. Journaling, oftewel in een dagboek schrijven, helpt je om de memorabele momenten te registeren.

Veel tijd hoeft het niet te kosten: in vijf minuten per dag noteer je een waardevol inzicht of mooie droom van je kind of som je op wat je waardeert aan je gezin als je die hebt.

Registreer de fantasieën van je kind

In de fantasierijke belevingswereld van je kind kunnen verrassende gedachten opborrelen. Daarom kan het zo leuk zijn om met je kind te filosoferen. Word je op een onbewaakt moment door een prachtig inzicht omvergeblazen? Schrijf het op, zodat je het moment én het inzicht vastlegt. Het leuke is dat je daarmee de hersenspinsels van je kind in kaart brengt en later een mooie verzameling inzichten hebt om op terug te kijken.

Vier successen

Stilstaan bij successen, in plaats van daaraan voorbij te razen, maak je makkelijker door mijlpalen op te schrijven. Doe je dat niet, dan ben je in je hoofd vaak alweer bezig met de volgende stap en verdwijnt de prestatie naar de achtergrond. Schrijf het op wanneer je zoon of dochter alle tafels heeft geleerd, wanneer je partner zijn baan opzegt om zijn hart te volgen of wanneer de kinderen voor het eerst in een eigen tentje hebben gekampeerd. Door stil te staan bij het goede in je (gezins)leven en die successen te vieren worden memorabele momenten gecreëerd.

Schrijf op wat je liefhebt

Liefde is een van de sterkste emoties die je kunt voelen en die positieve energie door je lichaam laat stromen. Je kunt je hersenen trainen om liefdevolle gevoelens die je diep vanbinnen hebt te signaleren. Door op te schrijven wat je liefhebt, oefen je om liefdevol te denken. Voel je liefde voor jezelf, voor jullie veilige thuis of voor je nukkige pubers? Schrijf het op en laat de positieve energie stromen.

Durf te dromen

Denk eens aan je dagboek als een dromenboek, met bladzijden vol mooie wensen. Binnen de kaften van jouw schrift kun je een veilige droomwereld creëren, waarin niets moet en alles mag. Het mooie van durven dromen is dat je leert te uiten wat binnen in je leeft, zonder schaamte of beperkende gedachten. Staat jouw fantasie eenmaal op papier, dan zul je merken dat het meer gaat leven. Wellicht kom je er zelfs achter dat jouw droom dichterbij is dan je denkt.

Happinez Agenda 2021

In onze agenda voor 2021 noteer je niet alleen je afspraken, het is tegelijkertijd een soul journal. In de agenda vind je daarom ook notitiepagina’s en ruimte voor aantekeningen, intenties en focus voor elke maand. Het journal staat in het teken van astrologie en leven in het ritme van de maan. Daarom vind je er maandelijks informatie over hoe de planeten staan en wat dat voor jou betekent, in welk sterrenbeeld de nieuwe – en de volle maan staat, én een maandkalender met zogenaamde period tracker. Daarnaast oefeningen, inspirerende quotes en mooie illustraties. Bestel de agenda in onze webshop voor maar € 16,95.

Weten hoe je je droomleven kunt realiseren?

Wil je praktische tips en tools waarmee je je mooiste leven kunt creëren, schrijf je dan in voor de nieuwe Happinez-training Manifesteren. Deze training helpt je met geleide meditaties, video’s en schrijfopdrachten voor meer innerlijke rust en balans.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen