Wil je de Koningsdag drukte ontvluchten? 8 dingen om te doen

Wil je de Koningsdag drukte ontvluchten? 8 dingen om te doen Wil je de Koningsdag drukte ontvluchten? 8 dingen om te doen Wil je de Koningsdag drukte ontvluchten? 8 dingen om te doen

Wil jij met Koningsdag het liefst de stad ontvluchten en vind je het lastig om te bedenken wat je op deze dag kunt doen? Met deze 8 tips overleef jij de Koningsdag drukte en maak je er voor jezelf een rustige, fijne Koningsdag van.

1. Maak een strandwandeling op Koningsdag

Als de grote steden veranderen in een immense mierenhoop, is het strand op Koningsdag tamelijk rustig. Een goed moment om met je lief of beste vriend(in) uit te waaien op het strand.

2. Kom helemaal tot rust in de sauna

Niets is zo lekker als een sauna die je met niemand hoeft te delen, iets wat perfect kan op Koningsdag! En waar de meeste mensen de volgende dag met een kater opstaan, voel jij je als herboren.

3. Bingewatch een serie of houd een film-marathon

Zin om thuis even lekker op te laden? Ga tijdens Koningsdag lekker een hele dag je favoriete serie bingwatchen. Heb je op dit moment geen favoriete serie? Geen nood, hier een paar van onze favorieten die we graag met je delen:

4. Dompel je onder in zelfliefde

Leg jezelf tijdens Koningsdag eens de hele dag in de watten: zet je favoriete muziek op, dans door je kamer, maak een maskertje, zet een pot saliethee met honing en citroen – en pak dat ene boek uit de kast waar je al zolang aan wilde beginnen.

Of gebruik deze Koningsdag om weer even bij jezelf te komen met een meditatie, zoals deze voor meer zelfvertrouwen.

5. Vier de Nederlandse cultuur (maar dan anders!)

Dit geheim verklappen we niet graag, maar Koningsdag is bij uitstek geschikt om op je gemak musea te bezoeken. Een aantal zijn gesloten maar het Rijksmuseum, Het Anne Frank Huis, Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum zijn wel geopend.

6. Koningsdag is opruimdag

Hoewel het idee van opruimen je waarschijnlijk niet direct enthousiast maakt, geeft het je (als je eenmaal klaar bent) een heerlijk gevoel. Heb je geen idee waar te beginnen?

 • Opruimtips van Merel van de Groene meisjes
  Merel: ‘Je zult merken dat je deze opruimmethode op een gegeven moment zelfs voor andere dingen dan het opruimen toe gaat passen.’
 • Zo ontdoe je je huis van negatieve energie
  Door een huis te ‘clearen’, verwijder je negatieve energie en ontstaat ruimte voor positiviteit en lichtheid.

7. Reis af naar Brugge, Gent, Antwerpen… of een ander mooi plekje in België 

Als je slechts een paar uurtjes rijdt is het gewoon een doodnormale dag. Een uitgelezen moment om een bezoekje te brengen aan een van de Belgische steden, want die heb je een beetje voor jezelf.

8. Heb een goed gesprek

Vind een buddy (die ook geen behoefte heeft aan de Koningsdag drukte), ga er voor zitten en kom meer van elkaar te weten met deze vragen.

 • Hoe voel je je op dit moment?
 • Wat is je dierbaarste bezit?
 • Welk talent zou je graag willen hebben?
 • Aan welke eigenschappen heb je een hekel?
 • Welke karaktertrek zou je willen hebben?
 • Wat vind je de meest overgewaardeerde deugd?

Nog niet uitgekletst? Hier vind je de volledige vragenlijst.

Beeld: fotografie door Harold Pareira, styling door Mirjam van der Rijst

Meer lezen over ontspanning?

Ontspanningsoefening om weer helemaal zen te worden (in een handomdraai).

Volgend artikel
Opladen? Met deze mini-retraites creëer je ultieme rust
Opladen? Met deze mini-retraites creëer je ultieme rust