Vier tips om te onthaasten in je tuin (of op je balkon)

Vier tips om te onthaasten in je tuin (of op je balkon) Vier tips om te onthaasten in je tuin (of op je balkon) Vier tips om te onthaasten in je tuin (of op je balkon)

We reizen de wereld af op zoek naar ontspanning. Maar wat je in deze verre oorden zoekt, dat kun je ook vinden in je eigen omgeving. Want ook je tuin of balkon kan een plek worden om bij jezelf te komen.

Maar hoe creëer je een buitenruimte waarin je oplaadt, ontspant en inspiratie opdoet? 4 tips voor een groen toevluchtsoord.

1. Creëer een oase voor je zintuigen

We komen vaak tot rust in stilte. Maar ook de juiste klanken en ritmes kunnen ontspannend werken. Een zenwaterval of het tokkelen van een windgong zijn fijne achtergrondgeluiden bij een meditatie of yogaoefening.

Geur kan ook veel doen voor een ontspannen sfeer in je tuin: wanneer je je ogen sluit is er slechts plek voor horen, voelen en ruiken. De geur van bepaalde planten werkt direct in op ons brein, en roept emoties op. Zo is lavendel een goede ontspanner en is het branden van salie of sandelhout perfect tijdens een meditatie.

2. Opwarmen in de buitenlucht

Hoewel we tegenwoordig met een druk op de knop een ruimte te verlichten, gaat er niets boven de warmte en kracht van vuur. Met een vuurkorf creëer je een centraal punt in je tuin, waar je met vrienden en familie kunt opwarmen. De Outdooroven van Weltevree is naast een sfeervol haardvuur ook een buitenkeuken. Zo kun je in de zomer nóg meer tijd in de buitenlucht doorbrengen – door samen pizza’s te bakken of te barbecueën.

Ook een balkon krijgt een intieme sfeer met de juiste verlichting. Investeer in bijzondere windlichten of decoreer je balkon met lichtsnoeren in warme tinten.

tuin

3. Van stadsbalkon naar groene oase

Door slim met ruimte te spelen maak je van het kleinste stadsbalkon een groene oase. Stapel je planten in een rekje of hang ze aan aan de muur of een balustrade. Wanneer je het groen aanvult met natuurlijke materialen zoals riet, hout en bamboe, versterk je het contact met de natuur.

Met compacte meubelstukken voorkom je dat je te weinig ruimte overhoudt. Deze flexibele Wheelbench bank is door zijn geringe diepte ideaal voor een kleine zithoek en met een schapenvacht heerlijk comfortabel.

4. Maak je eigen buitenrituelen

Probeer de natuur in je dagelijkse ritme te verwerken, en geef je tuin of balkon een vaste plek in je dag. Sta op met buitenyoga, of kook eens per maand in de buitenlucht. En hoewel het een grote investering is: met een houten buitenbad kun je het hele jaar door van de natuur genieten, no matter the weather.

Voor het Happinez festival werken wij samen met Weltevree – een Nederlands designlabel die producten ontwikkelt waarmee je het gehele jaar door van de natuur kunt genieten. Zo kun je op het Festival na een inspirerende sessie bijkomen op een van de twintig Wheelbench bankjes.

Volgend artikel
Creatief denken en leven: zo breng je je gedachtenkronkels in beeld
Creatief denken en leven: zo breng je je gedachtenkronkels in beeld