Human Design: dit is alles wat je erover moet weten

Human Design: wat is het eigenlijk? En waar kun je het voor inzetten? Misschien heb je ooit al eens van de Human Design types gehoord omdat iemand in je omgeving liet weten dat hij een Generator of juist een Manifestor is. Maar wat het precies betekent? Tijd om erachter te komen. 

Deel met vrienden:

Direct naar:

Wat is Human Design?

De Human Design types

De Human Design profielen

De Human Design energiecentra

De Human Design innerlijke autoriteit

Het verschil tussen het bewuste en het onbewuste

Wil je meer lezen over Human Design en aan de slag om jouw eigen blauwdruk te ontcijferen? Hieronder lees je meer over de Human Design types, de profielen, de energiecentra en de innerlijke autoriteit en het verschil tussen het bewuste en het onbewuste. Over ál die onderwerpen kan jouw Human Design je iets vertellen.

Wat is Human Design

Hiske van Alles over Human Design legt ons uit wat Human Design precies is. “Human Design is een systeem waarin allemaal oude wijsheden, zoals astrologie, I Tjing en het chakrasysteem zijn samengevoegd. Human Design heeft elementen van al die andere systemen in zich. Daarbij gaat Human Design uit van het principe dat jouw energetische blauwdruk vaststaat op het moment dat je wordt geboren.”

Waarom is het interessant om je in jouw Human Design chart te verdiepen? 

“We zijn allemaal best wel geconditioneerd. Je hele leven lang krijg je aangeleerd hoe je moet zijn, hoe je je moet gedragen. Een gedeelte zal bij je passen en een gedeelte past niet bij je. Door inzicht te krijgen in je Human Design, krijg je inzicht in wat jou zo uniek maakt en wat jij komt brengen. Maar ook waar je mee geboren bent en wat je aangeleerd hebt gekregen. Dat zorgt ervoor dat je je niet continu gedraagt als iemand anders, maar weet wat jij te bieden hebt. Human Design geeft me handvatten om sterker in het leven te staan en het helpt me bij zelfacceptatie.”

Als je meer wil weten over Human Design, waar kun je dan het beste beginnen? 

“Volg je gevoel. Als je denkt: ik wil er zelf induiken, begin dan ook waar je zelf wil. Misschien is dat niet de meest logische plek, maar uiteindelijk kom je er alsnog. Wil je op de meest logische plek beginnen, verdiep je dan in de types, strategie en autoriteit. Als je het geld te besteden hebt en je graag leert door het een expert aan je uit te laten leggen, laat dan een reading doen. Dat kan bij mij, maar ook bij een heleboel anderen. Het belangrijkste is dan dat je een reader kiest waar je een goed gevoel bij hebt.”

Je Human Design ontcijferen

Wil je meer lezen over Human Design en aan de slag om jouw eigen blauwdruk te ontcijferen? Op deze pagina lees je meer over de Human Design types, de profielen, de energiecentra en de innerlijke autoriteit en het verschil tussen het bewuste en het onbewuste. Over ál die onderwerpen kan jouw Human Design je iets vertellen.

De Human Design types

Misschien heb je het wel eens iemand horen zeggen: “Ik ben een Manifestor”. Dat is één van de vijf types die Human Design kent. Deze types maken het bekendste deel van Human Design uit. Hier lees je alles over de vijf verschillende types (Manifestor, Generator, Manifesting Generator, Projector en Reflector) en wat deze over je zeggen.

De Human Design profielen

Jouw Human Design bevat ook een profiel. Dit profiel bestaat uit twee cijfers met een schuine streep ertussen. Misschien zegt dat je niet direct iets, maar dat is niet erg. Hier lees je over alles wat je moet weten over de Human Design profielen, van welke er allemaal zijn tot wat jouw profiel over je zegt.

De Human Design energiecentra

Een Human Design chart bestaat onder meer uit negen centra met verschillende thema’s. Dat zijn Crown, Mind, Throat, Self, Heart, Spleen, Emotions, Sacral en Root. Deze centra kunnen gedefinieerd of niet gedefinieerd zijn. Een gedefinieerd center betekent dat je kunt putten uit een geïntegreerde bron van wijsheid op dit gebied. Een ongedefinieerd center betekent dat jij deze drijfkracht niet van nature bezit. Hier lees je hoe het in jouw Human Design chart zit met de negen centra

De Human Design innerlijke autoriteit

Het volgende onderdeel van jouw chart is de zogenaamde innerlijke autoriteit. Dit stukje van jouw chart geeft je inzicht in de (voor jou) beste manier om beslissingen te nemen. Doe je dat op basis van je emoties? Volg je je instinct? Of luister je naar je onderbuikgevoel? Hier lees je alles over jouw innerlijke autoriteit, van welke opties er zijn tot wat dit over je zegt.

 

 

Het verschil tussen het bewuste en het onbewuste

Bij Human Design wordt onderscheid gemaakt tussen twee kleuren: rood en zwart. Rood staat voor het onbewuste en zwart voor het bewuste. Hoe (on)bewust jij bent, kun je in jouw chart terugvinden. Alles wat je daarover moet weten, lees je hier.