De I Tjing: het boek van de intuïtie

De I Tjing: het boek van de intuïtie De I Tjing: het boek van de intuïtie De I Tjing: het boek van de intuïtie

Het oeroude Chinese orakelboek de I Tjing kun je zien als een instrument om je intuïtie te ontwikkelen, zegt Lisette Thooft. Het orakel werkt holistisch: alles is met alles verbonden – dus is jouw vraag ook verbonden met de tekst die je te lezen krijgt.

Grote en kleine vragen

Het leven is vol vragen, grote en kleine. Is het wel een goed idee om deze opleiding te volgen? Waar is het boek dat ik kwijtgeraakt ben? Zal ik nu mijn vriend bellen? Ingewikkeld of simpel, filosofisch of praktisch: alle vragen kun je stellen aan I Tjing, het ‘Boek der Veranderingen’ uit China.

Zoek in het boek

Hoe het werkt? Je schrijft je vraag op of houdt hem voor je geestesoog, je werpt drie munten zes keer op, noteert de uitkomst en zoekt het bijbehorende hoofdstuk in het boek. Daar staat je antwoord.

Niet glashelder

Dat is niet altijd glashelder. Zo was Lisette eens haar paspoort kwijt en vroeg ze I Tjing waar het was. ‘De kruik is gebroken en lekt,’ zei het boek. “Huh? Ik had helemaal geen kruik in huis. Maar ik keek nog eens goed in het laatje waar mijn pas altijd lag. Er bleek een kier in het antieke hout te zitten; het paspoort was erdoorheen gevallen en in de la eronder beland.”

Wil je meer lezen over Lisette’s ervaringen met I Tjing? Het hele verhaal over dit Chinese handboek lees je in Happinez ‘Intuitie’.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor de webshopnieuwsbrief:
  • Ontvang nieuwe productlanceringen, duurzame shopinspiratie en exclusieve acties

  • En een exclusieve code voor 10% korting op je eerste bestelling. Je ontvangt jouw exclusieve code direct na inschrijving!

Ben je benieuwd naar de I Tjing en heb je zelf ook een vraag die je graag zou willen stellen? Op www.itjing.nl kun je het boek ook online raadplegen.

Volgend artikel
De sieraden van Yifat Bareket
De sieraden van Yifat Bareket