Terug naar overzicht

Human Design: vijf energietypes

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Human Design: vijf energietypes

Astrologie, archetypes, 16 personalities; er zijn veel interessante mogelijkheden om jouw karakter te verkennen. Als je daar warm voor loopt, mag Human Design niet aan het rijtje ontbreken.

Human Design combineert informatie van onder meer I Thing en astrologie om het DNA van jouw ziel te achterhalen. Binnen Human Design worden er vijf energietypes onderscheden: Manifestor, Generator, Manifesting Generator, Projector en Reflector. Ontdek hier jouw type (als je op die pagina naar beneden scrollt kun je kiezen voor ‘free bodygraph‘. Je hoeft alleen je geboortedatum, -plaats en -tijd te weten) en zoek hieronder jouw energietype op:

Manifestor (8% van de mensen)

Manifestors knallen als een wervelwind door het leven. Ze gaan recht op hun doel af en realiseren, manifesteren en creëren razendsnel. Ze snappen niet waarom anderen zo lang over dingen doen en ook niet waarom iedereen zich constant zorgen maakt over waar ze uithangen. Communiceren is de sleutel voor deze extreem energieke en impulsieve mensen. Begrepen worden ze niet altijd, maar dat staat ze geenszins in de weg.

Generator (37% van de mensen)

De dieselmotor onder de energietypes; dat zijn Generators. Werkpaarden die nooit uitgeput raken, maar zich wel onvervuld kunnen voelen. Generators initiëren namelijk niet zelf, zij worden uitgenodigd om zich ergens mee te verbinden. Op dat moment is het zaak dat ze hun onderbuikgevoel volgen: past dit bij mij? Want stappen ze eenmaal ergens in, dan komt er een immens duurzame energie vrij die bergen verzet. Stoppen vinden ze lastig en het duurt even voor ze stilstaan. Vertrouwen op hun gut is essentieel voor Generators.

Manifesting Generator (33% van de mensen)

Diesel en racewagen in één; Manifesting Generators wachten op het juiste moment en kunnen dan in korte tijd van 0 naar 120 kilometer per uur vooruit bewegen en weer stoppen wanneer ze willen. Waar een Manifestor meteen in actie komt en de motor van een Generator langzaam op gang komt, maar lang blijft draaien, zit de Manifesting Generator daartussenin. De energie van deze mensen kenmerkt zich door duurzame continuïteit én uitschieters. Als ze een goed gevoel hebben en ervoor gaan, dan gaan ze hard. En als de koek op is, remmen ze weer af.

Projector (21% van de mensen)

Het is de kunst voor een Projector om te wachten tot hij gezien wordt. Tot die tijd observeert dit type. Projectors zijn wijze mensen die voor alles een antwoord en oplossing hebben, maar moeten wachten tot er een vraag gesteld wordt. Met een Projector in de buurt wordt alles zichtbaar, maar daar zit niet iedereen te allen tijde op te wachten. Projectors moeten uitgenodigd worden, pas dan kunnen ze van belangrijk en vervullend nut zijn. Dus, Projectors – als er niks gebeurt – leun dan ontspannen achterover en wacht.

Reflector (1% van de mensen)

Reflectors zijn bijzondere, unieke mensen die ongedefinieerd op aarde rondlopen en alles wat en iedereen die ze tegenkomen, spiegelen. Alleen al door ergens te zijn, hebben Reflectors een helende werking. Mensen trekken dan ook als magneten naar ze toe om hun levensverhaal op te hoesten en het advies van de Reflector te ontvangen. Het is voor Reflectors heel belangrijk om hun energietype te kennen en grenzen af te bakenen.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen