Human Design’s innerlijke autoriteit: hoe maak jij keuzes?

Human Design’s innerlijke autoriteit: hoe maak jij keuzes? Human Design’s innerlijke autoriteit: hoe maak jij keuzes? Human Design’s innerlijke autoriteit: hoe maak jij keuzes?

Wie ben ik? Wat zijn mijn sterkste drijfveren? Hoe maak ik beslissingen? Doe ik wat bij me past? Ben ik mezelf? Ken ik mezelf? Wat moet ik vooral niet doen? Op dit soort vragen geeft Human Design antwoord. Eerder zag je al artikelen voorbij komen over de energietypes en energiecentra. In dit artikel gaat het over de innerlijke autoriteit: de manier waarop je keuzes maakt.

Je kunt zelf je chart met alle gegevens opzoeken via mybodygraph.com. Zoek op wat jouw innerlijke autoriteit is en lees hieronder of je het herkent. Let op: je hoeft niet in te loggen, je kunt meteen aan de slag, maar je moet even scrollen.

Emotions

Jouw emoties zijn intens. Je kunt hieperdepiep gelukkig worden van een idee, maar ook bij voorbaat iets weigeren omdat je er een verdrietig gevoel bij krijgt. Helderheid creëren is dus belangrijk en daarvoor heb jij tijd nodig. Neem een paar dagen om te voelen en beslis pas als je emoties niet meer uitschieten, maar in rust zijn. Pas dan kun jij kiezen.

Sacral

Beslis nooit iets met je hoofd als je innerlijke autoriteit Sacral is, maar vertrouw op je gut (onderbuikgevoel) en beslis dan of iets uh-uh of uh-huh is. Het is belangrijk voor je om het verschil te herkennen tussen een emotionele reactie en een gut reactie. Een gut reactie is rustig en geduldig, terwijl een emotionele reactie alle kanten uit schiet.

Spleen

Jij beslist instinctief. Iets bevalt je wel of niet; je ruikt het, proeft het. Geen verstand komt hierbij kijken, geen emotie, geen logica, alleen jouw instinct. Op het moment dat je mind erbij komt, ben je te laat en is het moment voorbij. Spleen autoriteit is subtiel, een fluisterstem. Leer ernaar te luisteren, want het is goud waard.

Heart

Wat jij wilt en wenst, gebeurt. Als jouw hart ergens in zit, ga er dan voor met de kracht en het zelfvertrouwen dat daar bijhoort. Hierbij kun je op weerstand stuiten, dus neem mensen mee in je beslissingen. Communiceer, maar blijf bij jezelf, bij jouw eigen hart.

Self

Jij wéét wat goed voor je is. Dat kun je niet verklaren of emotioneel beschrijven; je weet het gewoon. Heel mooi en krachtig, maar lastig om bij te blijven als iemand daar met een gut-feeling of hartenwens overheen walst. Weten klinkt vaag, maar voor jou is het dat niet. Jij weet precies wat betekenis heeft voor jouw leven.

Outer

Neem de tijd voor beslissingen met een Outer autoriteit. Jij gaat overdenken, analyseren, uitzoeken, vergelijken, afstrepen enzovoort en daarvoor heb je bij voorkeur een maancyclus (negenentwintig dagen) nodig. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar probeer dat voor belangrijke levensbeslissingen wel aan te houden, want het werkt voor jou.

Meer weten?

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Human Design: hoe (on)bewust kun je nou echt zijn?
Human Design: hoe (on)bewust kun je nou echt zijn?