Human Design: hoe (on)bewust kun je nou echt zijn?

Human Design: hoe (on)bewust kun je nou echt zijn? Human Design: hoe (on)bewust kun je nou echt zijn? Human Design: hoe (on)bewust kun je nou echt zijn?

Human Design is je blauwdruk. Het vertelt je wie je in essentie bent en waartoe. Op mybodygraph.com kun je gratis jouw chart aanvragen. In de artikelen over energietypes, innerlijke autoriteiten en energiecentra maak je kennis met de basis van Human Design.

In een Human Design chart wordt onderscheid gemaakt tussen twee kleuren: rood en zwart. Rood staat voor het onbewuste en zwart voor het bewuste. Als je nog niet veel van Human Design weet, is het lastig om goed te lezen wat onbewust en bewust is in jouw chart. Daarvoor is het leuk om met het boek Human Design van Chetan Parkyn wat dieper in de materie te duiken. Om op een toegankelijke manier zicht te krijgen op bewuste en onbewuste thema’s over jezelf kun je in eerste instantie kijken naar je al of niet gedefinieerde centers.

Hoe bewust kun je zijn?

Bewust versus onbewust; het klinkt zo logisch. Maar hoe (on)bewust kun je nou echt zijn? Enerzijds wéét je toch wat je doet en wie je bent? Anderzijds zijn er zoveel dingen die onbewust plaatsvinden dat je ook wel eens denkt: ben ik me überhaupt wel érgens van bewust? In Human Design heb je gedefinieerde centra en dat zijn vaak de gebieden waarvan je weet dat er een kracht van je huist (zoals: scherp nadenken, actief bezig zijn, je hart volgen), terwijl er in je ongedefinieerde centers veel gebeurt waar je de vinger niet op kunt leggen. Interessant dus om uit te zoeken welke centers bij jou wel of niet gedefinieerd zijn.

Voorouderlijke blinde vlekken

Volgens Chetan Parkyn is dat wat onbewust is ons voorouderlijk ingegeven. Ofwel: met een aantal gedragingen treed jij in de voetsporen van opa’s en oma’s en de vele mensen die hen voorgingen, zonder je daar bewust van te zijn. Voor je omgeving zijn deze eigenschappen duidelijk en een belangrijk onderdeel van wie jij bent, terwijl jij jezelf vermoedelijk zou omschrijven door middel van je bewuste eigenschappen. Tekenen van onbewuste gedragingen:

  • Patronen: je komt vaak in eenzelfde soort conflict terecht met mensen en schuift dat af op iets of iemand buiten jezelf, terwijl de oorzaak ligt in onbewust gedrag van niemand minder dan… jezelf.
  • Onverwacht fel uithalen: sommige thema’s grijpen je immens aan, maar je kunt er de vinger niet helemaal op leggen. Grote kans dat deze thema’s in je onbewuste met je meegereisd zijn.

Meer weten?

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Human Design: ontdek je profiel
Human Design: ontdek je profiel