7 gouden tips voor een betere liefdesrelatie

Fotografie Artikel: Marlies Kieft, uit Happinez 2009 - Inspiratie
7 gouden tips voor een betere liefdesrelatie 7 gouden tips voor een betere liefdesrelatie 7 gouden tips voor een betere liefdesrelatie

Is jullie liefde toe aan een opfriscursus? Begin dan bij jezelf en geef je relatie een boost met deze zeven tips.

Je leeft met elkaar, je houdt van elkaar, maar toch sluipt het er in: er is misschien geen ruzie, maar wel veel irritaties. Je zou je geliefde echt niet willen missen, maar het sprankelt niet meer.

Wil je een relatie verbeteren, begin dan bij jezelf. Want het is o zo verleidelijk om in de rol van slachtoffer te kruipen. Maar dat leidt de aandacht af van je eigen rol en invloed binnen een relatie. En die invloed is groot.

Tip 1: Wat kan ik voor je doen?

Mensen benaderen relaties vaak vanuit de vraag: ‘Ik wil dit van een ander, ik zoek dit of dat in iemand’. De wens een partner te hebben komt vaak ten diepste voort uit zelfzuchtigheid. Je wilt dat iemand maakt dat je je mooi voelt of dat je niet meer eenzaam bent of eindelijk gelukkig wordt.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Maar een relatie is geen structuur om jouw wil te bevredigen, maar een plek waar je de kans krijgt te geven en te dienen. Dus, kijk je geliefde ’s ochtends bij het wakker worden eens aan en vraag: ‘Wat kan ik vandaag voor je doen?’ Een geweldige opening van de dag.

Tip 2: Verwachting en teleurstelling gaan hand in hand

Maak eens een lijst met wat je allemaal verwacht van je partner. En bedenk wat het met je doet als deze hier niet aan voldoet of wil voldoen. Ga na welke invloed jouw reactie weer heeft op de relatie. Die is heel groot en vaak negatief. Probeer de relatie niet bij voorbaat al in te vullen door verwachtingen. Als het je lukt om die los te laten, komt er meer ruimte voor liefde en inspiratie.

Tip 3: Wees je bewust van de verschillen

Als twee mensen verliefd worden werken deze twee krachten vaak in perfecte harmonie. Maar al snel begint de ellende. Zij wil dat hij verandert en hij wil dat zij hetzelfde blijft. Langzamerhand gaan de twee polen zich aan elkaar aanpassen. Word je bewust van de verschillen; respecteer ze bij de ander en besef dat je die andere kant juist nodig hebt om heel te zijn.

Tip 4: Praat niet altijd, luister naar je hart

Het is heilzaam om in een relatie je verstand eens uit te schakelen. Stop met praten, kijk elkaar gewoon een tijdlang in de ogen en vraag je af: ‘Wie is die man of vrouw met wie ik al zo lang hand in hand loop? Is hij gelukkig? Wat wil zij? Wat denkt hij? Wat heeft zij nodig?’ Probeer vanuit je hart te reageren.

Tip 5: Stem op elkaar af

Partners hebben los van elkaar vaak een druk leven. Probeer alle apparaten eens uit te zetten, want wel of geen tijd voor elkaar hebben is ook een keuze. Stem weer op elkaar af door met elkaar te praten met echte aandacht. Elkaar ook te bevragen naar wat onder de oppervlakte ligt. Vraag bijvoorbeeld eens ‘Ben je nog gelukkig op je werk?’ in plaats van ‘Hoe was het op je werk?

Tip 6: Gedraag je zoals je wilt dat je partner is

Als je een inspirerende partner wilt zijn, gedraag je dan zoals jij behandeld zou willen worden. Wil je dat de ander jou iets geeft, wees dan gevend. Wil je dat de ander niet over je oordeelt, oordeel dan niet over hem of haar. Wil je dat de ander je ziet, zie hem of haar dan.

Tip 7: Vergeet de seksualiteit niet

Wil je op het gebied van seksualiteit een inspirerende partner blijven, dan is het belangrijk dat je je eigen seksuele gevoelens en fantasieën zonder oordeel accepteert en ze eerlijk uit; zo schep je ook voor de ander veiligheid om zichzelf te zijn op dit gebied, zonder angst om veroordeeld of afgewezen te worden.

Volgend artikel
Wil je meer intimiteit in je relatie? Begin dan hiermee
Wil je meer intimiteit in je relatie? Begin dan hiermee