Wat als je minder wanhopig op zoek wilt zijn naar liefde?

Fotografie Tekst: Geertje Couwenbergh
Wat als je minder wanhopig op zoek wilt zijn naar liefde? Wat als je minder wanhopig op zoek wilt zijn naar liefde? Wat als je minder wanhopig op zoek wilt zijn naar liefde?

Hoe kun je minder wanhopig overkomen in je zoektocht naar een partner? Lieve Dot geeft advies.

Het eerste wat je kunt doen is het idee loslaten dat je minder wanhopig moet overkomen in je zoektocht naar liefde. Je kunt ophouden oorlog te verklaren met de olifant in je innerlijke kamer. Want laten we eerlijk zijn: je wilt wanhopig een lief. Jij, en dertien miljard anderen.

Dat verlangen volledig, genadeloos toestaan en laten snijden is het eerste wat je kunt doen. Het is bovendien ook het enige wat je kunt doen. In plaats van er minder mee bezig te zijn, raad ik je aan er méér mee bezig te zijn.

Gebruik je verlangen als fakkel om ontdekkingstochten in jezelf te maken. Kraak met je wanhoop krochten open die je nooit eerder aandurfde. Je zult dingen ontdekken waar je later veel aan hebt. En waar je bovendien binnenkort geen tijd meer voor hebt als je hele weekenden in bed doorbrengt met een mijnheer. Die jou trouwens zal herkennen aan je heldere brandende licht – en dit verre van wanhopig zal vinden.

Volgend artikel
Dit is het geheim van een langdurige relatie
Dit is het geheim van een langdurige relatie