Terug naar overzicht

Wat als je in een prille liefde wilt weten waar het heengaat?

Categorie
Fotografie
Tekst: Geertje Couwenbergh
Wat als je in een prille liefde wilt weten waar het heengaat?

Lieve Dot geeft advies: ‘Als hij vind dat je ‘pusht’, is dit niet de man voor jou.’

Het voelt akelig om te willen weten waar je aan toe bent (uitroepteken!) maar het charmant en verleidelijk lachend te onderdrukken. Het voelt rot om het onderwerp niet aan te durven snijden om redenen die allemaal samenkomen in het moederschip der angsten: de angst voor afwijzing.

Maar wat je vergeet is dat je, wanneer je met een Olympische medaille voor vermijdingsgedrag op zak ronddartelt alsof alles a-okay is in los-en-vast-land, je jezelf verloochent.

In zekere zin heb je weinig te verliezen. Als je eerlijk bent over hoe je je voelt (win#1) geeft dat hem wellicht de ruimte om hetzelfde te doen (win#2) waardoor jullie relatie óf naar een nieuw niveau gaat (win#3) óf hij besluit de benen te nemen, waardoor je weet dat hij niet bij jou hoort (win#4).

Anders gezegd; als hij vind dat je na zeven maanden ‘pusht’ dan is dit waarschijnlijk niet de man voor jou. In ieder van de vier gevallen zit jouw onderbroek niet meer tussen je billen en belangrijker nog; kan je hart ademen. En dat overstijgt elke theorie en angstscenario.

Door anderen gelezen