Terug naar overzicht

Wat als je seksleven tegenvalt?

Categorie
Tekst
Geertje Couwenbergh
Wat als je seksleven tegenvalt?

Schrijfster Geertje Couwenbergh (ook wel bekend als Lieve Dot) geeft advies: ‘Wees mijn alles’ is misschien wat te veel gevraagd.’

Het is volgens mij een van de hoogste én onrealistische eisen die tegenwoordig gesteld worden aan romantische relaties: wees mijn Alles. Wees mijn woeste grottenman én mijn veilige haven. En mijn beste vriendin. En mijn soulmate. Het is misschien gewoon wat te veel gevraagd.

Alles op zijn tijd

Er is een tijd voor handboeien, blauwe plekken en parkeerplekken, en er is een tijd voor slome seks op de bank terwijl de poes je aankijkt en je ineens bedenkt wat je niet moet vergeten te halen bij de Albert Heijn. Als je je vrijwel exclusief specialiseert in de eerste, houd er dan rekening mee dat dat nu net de soort seks is die soms een enigszins bedreigde status krijgt in een lange termijn relatie.

Laat je eens verrassen

Ik raad je aan om uit je voorkeursstand te komen. Ik vermoed dat je pas nieuwe terreinen zult verkennen wanneer je bereid bent op te houden met je seksuele verleden het uitgangspunt van de toekomst te maken. Dat betekent dat niet alleen hij, maar ook jij je definitie van seks op moet durven rekken. Laat je eens verrassen.

Meer lezen?

Dit is hoe mindfulness je seksleven kan verrijken.

Wil je alle levensvragen en adviezen van Geertje nog eens nalezen? Het mooiste eerlijke en liefdevolle advies van Lieve Dot werd gebundeld in een boek, dat je hier kunt bestellen. 

Door anderen gelezen