Hoe herken je je soulmate? Let op deze 3 tekenen

Hoe herken je je soulmate? Let op deze 3 tekenen Hoe herken je je soulmate? Let op deze 3 tekenen Hoe herken je je soulmate? Let op deze 3 tekenen

Een soulmate is een persoon die helemaal tot in de diepte bij je past. Met wie je misschien wel vele levens samen bent opgetrokken en met wie je in dit leven iets belangrijks kunt uitwerken, oplossen of bereiken. Maar hoe herken je je soulmate?

Teken 1: Het voelt direct vertrouwd

Vaak heb je een gevoel van vertrouwen, van hechtheid en verbinding met die ander dat niet zo goed te verklaren is langs de normale weg. Maar zo’n match made in heaven hoeft niet altijd te slaan op een huwelijksrelatie; het kan gelden voor iedere persoon in je leven met wie je iets belangrijkst uitwerkt, van wie je veel leert of aan wie je veel leert.

Teken 2: Je herkent de ander (ook al ken je elkaar niet)

Volgens reïncarnatiedeskundige Hans ten Dam kun je je soulmate vaak in een oogopslag herkennen: ‘Iemand bij wie je je vertrouwd voelt kan je zielenkameraad blijken te zijn, en dat kan iemand zijn die je al uit een vorig leven kent. In de parapsychologische literatuur worden veel gevallen beschreven van mensen die elkaar herkenden, die allerlei dingen van elkaar wisten zonder dat ze elkaar eerder hadden ontmoet, of die elkaar in een voorspellende droom zagen vóór de echte ontmoeting.’

Teken 3: Het is meer dan lust

Volgens schrijver Geert Kimpen moet de aantrekkingskracht van je ziel even groot en bruisen zijn als die van het lijf: ‘Als je echt je zielsverwant wilt ontmoeten’ zegt hij, ‘kijk dan eens of je de eerste maand niet met elkaar naar bed kunt gaan, en of het dan nog net zo stroomt. Dat je nachten met elkaar kunt praten, kunt dansen in de fontein, en de tijd samen oneindig lijkt te zijn.’ Als dat zo is, zegt hij, is er meer aan de hand dan alleen maar lust.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Over auteur
Vanaf het allereerste begin was Lisette Thooft bij Happinez betrokken. Hoewel ze ooit Engelse literatuur studeerde zelfs een blauwe maandag lerares Engels was, waart ze ondertussen al tientallen jaren met hartstocht, nieuwsgierigheid en verwondering rond in de wereld van de spiritualiteit. Ze vertaalt alles wat ze meemaakt in artikelen, boeken, liedjes die ze zingt met haar gitaar en online cursussen die ze persoonlijk begeleidt.

Meer lezen over de liefde?

Relatie-expert Jan Geurtz over liefde, loslaten en spirituele relatie.

Volgend artikel
Echte liefde vinden? In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner
Echte liefde vinden? In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner