Terug naar overzicht

Echte liefde vinden? In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Echte liefde vinden? In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner

Onvoorwaardelijke liefde. Iemand aankijken en weten: jij bent het; wij zijn het. Vijf sterren soulmates, zo’n connectie wil je ervaren. Volgens Patricia Joudry en Marie D. Pressman is de tweelingziel je ware spirituele partner.

In het boek Tweelingzielen bespreken ze wat een tweelingzielrelatie is, hoe je weet dat je daar klaar voor bent en hoe je je tweelinghelft herkent. Ook als je niks hebt met de term tweelingzielen is het een prachtig boek over respect en onvoorwaardelijke liefde. Een aantal treffende inzichten.

Twee zielen één gedachte

Een tweelingziel is een opgesplitste ziel, volgens Joudry en Pressman. Het zijn mensen die in de kern erg op elkaar lijken. Ze hebben dezelfde visie op het leven en soms zelfs beroepen in dezelfde richting. Daarin vinden ze elkaar en vullen elkaar aan.

Liefde toelaten

Als beide partners klaar zijn voor deze relatie verloopt de ontmoeting intens en harmonieus. Tweelingzielen gaan als één vooruit en hoeven nauwelijks compromissen te sluiten. Zo’n levens veranderende ontmoeting kan ook op conflict stuiten als één van de partners (of allebei) nog iets essentieels te helen heeft. Daar kunnen ze zich door de ontmoeting bewust van worden. Bang zijn om liefde toe te laten, is de angst die de ‘hereniging’ met je tweelingziel in de weg staat.

Behoeftigheid ontstijgen

Tevreden zijn met jezelf en je leven en voelen dat je ook zonder relatie een zinvol leven leidt. Dat is in het kort het belangrijkste inzicht en de voorbereiding op de ontmoeting van je tweelingziel. Je bent dan namelijk het ‘stadium van behoeftigheid ontstegen’, beschrijven Joudry en Pressman treffend.

Thuiskomen

Een tweelingzielrelatie is niet gebaat bij de hunkering naar een romantische liefde, maar bij twee persoonlijkheden die van zichzelf houden en stevig gegrond zijn. Bij hereniging kunnen deze twee bergen verzetten en dat is de reden van hun ‘thuiskomst’: deze liefdespartners zijn inspirators voor hun omgeving.

Les in liefhebben

Of het gedachtegoed rondom de tweelingziel je nu wel of niet aanspreekt; het boek van Joudry en Pressman is los van het spirituele idee een les in liefhebben. Het belangrijkste dat naar voren komt, is namelijk het essentiële cliché dat als jij niet van jezelf houdt, je ook niet van een ander kunt houden. Je kunt dan wel een relatie aangaan, maar zult daarin niet vinden wat je nodig hebt.

Onvoorwaardelijke liefde

Want wat je nodig hebt, vind je alleen in de relatie met jezelf. Als die verhouding goed is, is er ruimte om iemand te ontmoeten die ook een liefdevolle relatie met zichzelf heeft.

Jaloezie en afhankelijkheid maken plaats voor respect en onvoorwaardelijke liefde. En tweelingzielen of niet, dat willen we toch allemaal?

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen