Wetenschappelijk bewezen: mannen met een volle baard zijn aantrekkelijker

Wetenschappelijk bewezen: mannen met een volle baard zijn aantrekkelijker Wetenschappelijk bewezen: mannen met een volle baard zijn aantrekkelijker Wetenschappelijk bewezen: mannen met een volle baard zijn aantrekkelijker

Het is nog vroeg. Je zit rustig in de trein. Misschien lees je een boekje, luister je muziek of staar je uit het raam. En dan hoor je de stem van een man die vraagt of hij naast je mag zitten (met een brede glimlach die door zijn volle baard heen schijnt). ‘Oh, maar natuurlijk!’

De Volle Baard (ja, de hoofdletters zijn welverdiend)

Toen hij (de halte voor mij) uitstapte, dacht ik nog even na waarom hij zo aantrekkelijk was voor me. Precies, zijn volle baard. Een volle baard trekt mij aan. Dat is gewoon mijn smaak, dacht ik altijd, maar blijkbaar ben ik niet de enige.

Het is blijkbaar zelfs wetenschappelijk bewezen dat meer vrouwen de voorkeur geven aan een man met baard. Én mannen met een volle baard blijken geschikter voor een lange relatie (misschien had ik toch wel mijn nummer achter moeten laten bij mijn medereiziger).

Volle baard = lange relatie

Het onderzoek werd gepubliceerd in ‘The Journal of Evolutionary Biology. Voor het onderzoek werden 8.520 vrouwen tussen de 18 en 100 jaar gevraagd naar hun mening over verschillende foto’s van dezelfde man. In een serie foto’s had dezelfde man – met dank aan Photoshop – lichte stoppels, zware stoppels, een volle baard en ten slotte was hij ook gladgeschoren.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Dat laatste viel blijkbaar helemaal niet in de smaak. De man was namelijk niet aantrekkelijk voor een lange relatie, maar ook niet voor een korte relatie of zelfs voor een one-night-stand. De man scoorde voor een korte relatie of een one-night-stand het beste met zware stoppels, en daarna met lichte stoppels. Met een volle baard werd hij echter dé geschikte kandidaat voor een lange relatie.


Mannelijker

Er werd voor het onderzoek ook gespeeld met de kaaklijn, jukbeenderen en wenkbrauwen van de man. Hoe ‘mannelijker’ deze waren, hoe beter de man scoorde. Mannelijke gelaatstrekken geven de man volgens de participanten een volwassene oprechte, loyale en sterke uitstraling en dat maakt hem daarmee dus aantrekkelijker als langdurige partner.

Dit zou volgens de onderzoekers te maken hebben met dat zulke mannen – volgens de evolutietheorie – door vrouwen eerder worden gezien als mannen die de vijand kunnen verslaan en voedsel kunnen binnenhalen.

Meer lezen over liefde?

Wil je meer sjans? Leef dan meer vanuit je intuïtie (want dat is super aantrekkelijk).

Volgend artikel
Schrijf je lief eens een bedankbriefje (en 6 andere kleine gebaren die verliefdheid aanwakkeren)
Schrijf je lief eens een bedankbriefje (en 6 andere kleine gebaren die verliefdheid aanwakkeren)