Wil je meer sjans? Leef dan meer vanuit je intuïtie (want dat is super aantrekkelijk)

Wil je meer sjans? Leef dan meer vanuit je intuïtie (want dat is super aantrekkelijk) Wil je meer sjans? Leef dan meer vanuit je intuïtie (want dat is super aantrekkelijk) Wil je meer sjans? Leef dan meer vanuit je intuïtie (want dat is super aantrekkelijk)

Stel je voor: je bent een avondje uit. Op de dansvloer zie je twee mannen (of vrouwen, whatever floats your boat) dansen. Je oog valt op een van de twee mannen. Hij danst alsof hij helemaal niet nadenkt over wat hij doet. Het is alsof hij helemaal opgaat in de muziek. Zijn ledematen bewegen voor hij over zijn beweging na kan denken. De andere man danst berekenend. Het lijkt alsof hij zijn bewegingen helemaal uitdenkt in zijn hoofd voordat hij eraan begint. Je ziet hem denken: hoe ziet het eruit wat ik doe?

Beantwoord dan de volgende vraag: welke van deze twee dansende figuren vind je aantrekkelijker, degene die danst zonder na te denken, of degene die berekenend is?

Bijna iedereen zal de danser kiezen die niet nadenkt, die meegaat in de flow en opgaat in zijn omgeving. Maar waarom is het zo aantrekkelijk als iemand intuïtief handelt, zonder na te denken? En hoe bereik je dat?

Uit je hoofd

Intuïtie is iets wat moeilijk uit te leggen valt, maar toch herkent bijna iedereen het als ze het zien. Iemand die intuïtief handelt heeft vaak een soepel loopje, maakt geen ongemakkelijke bewegingen en is niet geremd in zijn communicatie. Hij of zij denkt niet na over wat de ander van hem vindt. En dat is nu juist wat we aantrekkelijk vinden: de ongedwongenheid, de nonchalance en het gebrek aan schaamte.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Maar hoe doe je dat dan? Het is vaak de schaamte, het idee dat de ander je beoordeelt of naar je kijkt dat je moet overwinnen. En dat doe je door dingen te doen waar je je voor schaamt, en die je eng vindt. Als je klein begint, werkt dat het beste. Ga bijvoorbeeld eens zonder make-up de deur uit, of ga naar de sauna als je bang bent om naakt te zijn. Als het je maar uit je comfort zone haalt – en bouw dan steeds een beetje verder uit. Je zult zien: dat werkt enorm bevrijdend.

Ontspan!

Als je gespannen bent, is het heel erg moeilijk om in contact te zijn met je intuïtie. Dan ben je vaak veel berekenender, veel meer bezig met de buitenwereld. Dus: ontspan! Boek een massage, neem een yogales of ga mediteren. Hoe meer je mediteert, hoe moeilijker het is om gespannen door het leven te gaan.

Doe dat wat je uniek maakt­

Het is een vreemd fenomeen, maar moeilijk te ontkennen: vaak stoppen mensen als ze trouwen met het doen van datgene waar ze plezier uit ontlenen. Wielrennen op zondag, het spelen van viool, het maken van gedichten in de trein, het maken van meubels, het borduren van kleren of fanatiek klimmen in de klimhal. Dat waar je plezier uit ontleent en waar je goed in bent geworden, dat is waar je een groot deel van je seksualiteit uit ontleent. En ook al geeft het je niet per se een evolutionair voordeel om te overleven, het vergroot wel je kansen op een partner. Want het is nu eenmaal aantrekkelijk als iemand een gedichtje voor je schrijft als je verliefd bent, of als iemand speciaal voor jou een liedje schrijft. Dus stop niet met doen wat je intuïtief leuk vindt, en waar je hart sneller van gaat kloppen. Blijf aanklooien, want het is wat je uniek maakt, én aantrekkelijk.

Over auteur

Meer lezen over intuïtie?

Met deze 3 stappen leid jij een intuïtiever leven.

Volgend artikel
15 affirmaties om je intuïtie te versterken
15 affirmaties om je intuïtie te versterken