Terug naar overzicht

Seks met hart en ziel

Categorie
Seks met hart en ziel

Seks is voor sommige mensen een verplicht nummer, terwijl anderen de extremen opzoeken. Wat ligt er in het midden van die twee? Wat maakt dat seks ook een manier kan zijn voor je ziel om zich te uiten? Susan Smit over de kracht van zielvolle spiritualiteit.

Over- of onderschat

Seks is voor sommigen een favoriet onderwerp, en voor anderen taboe of iets om grapjes over te maken. Dat is veelzeggend: seks wordt vaak onderschat of overschat. Seks is een ‘moetje’ of een complete levensstijl. Na eeuwenlange christelijke zelfbeheersing en ingetogenheid, waarbij seksualiteit verdacht, gevaarlijk en zondig werd gemaakt, zien we nu ook het tegenovergestelde: zielloze seks op zo ongeveer elke hoek van de straat. Waar is de verdieping? De verfijning? Het midden?

Scheppingskracht

Seksuele energie is niet alleen maar erotisch, het is oer-energie. De drijvende, heelmakende kracht die door je heen stroomt als je vrijt, is levenslust en creativiteit. Door genot en extase als geschenk van het lichaam te accepteren, maken we optimaal gebruik van de aardse ervaring die we als ziel hebben. Het is belangrijk om zinnelijk genot te ervaren, want daardoor kun je je diepste wezen ontdekken en de wereld voller ervaren.

Door anderen gelezen