Dit is waarom je vaker aan ochtendseks moet doen

Dit is waarom je vaker aan ochtendseks moet doen Dit is waarom je vaker aan ochtendseks moet doen Dit is waarom je vaker aan ochtendseks moet doen

Als het ’s ochtends vooral rennen en vliegen is om op tijd de deur uit te komen, is seks waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als de wekker gaat. Heel begrijpelijk, maar ook best jammer.

Want volgens experts op het gebied is een potje ochtendseks niet alleen goed voor je relatie, maar kan het ook wonderen doen voor je gezondheid en je looks. Morgen de wekker dus toch maar eens een half uurtje eerder zetten?

Dit zijn de voordelen van ochtendseks:

1. Je voelt je meer verbonden met je lief

Ochtendseks kan de verbintenis tussen jou en je geliefde positief beïnvloeden. Juist als je het allebei druk druk druk hebt, is het fijn om de dag te beginnen met aandacht voor elkaar. Volgens seksuoloog Alexandra Fine kun je met dat wat je doet in de ochtend namelijk een intentie zetten voor de rest van de dag. En met ochtendseks geef je duidelijk aan dat je de liefde, jullie lichamelijke behoeften en het verlangen naar elkaar prioriteit geeft.

2. Je begint de dag met een dosis gelukshormonen

Door elkaar aan te raken, komt er oxytocine vrij, dat ook wel bekendstaat als gelukshormoon of knuffelhormoon. Volgens verschillende onderzoeken is de werking ervan zo krachtig dat het de band tussen twee mensen kan versterken. Oxytocine zorgt er ook nog eens voor dat je je tevredener voelt over je leven in het algemeen én kan depressieve gevoelens verminderen. Tijdens knuffelen of seks maakt je lichaam daarnaast ook endorfine aan, dat positieve gevoelens aanwakkert en pijn kan verminderen.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

3. Het staat gelijk aan een lichte workout

Fine: ‘De fysieke voordelen van een lichte workout in de morning – een verhoogd metabolisme, stressvermindering, enzovoorts – gelden ook voor ochtendseks.’ En daar heb je dus helemaal geen sportschool of personal trainer voor nodig. Sterker nog: je hoeft er niet eens je bed voor uit te komen.

4. Je lichaam is ervoor gemaakt

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan goede seks. Een daarvan is je hormoonhuishouding. Hoge oestrogeen- en testosteronniveaus in de ochtend vergroten gevoelens van lust en maken dit dus hét moment voor seks.


5. Het voelt beter

Volgens Fine blijkt uit verschillende onderzoeken dat vrouwen ’s ochtends een heftiger orgasme krijgen.

6. Je krijgt er een mooie glans van

De dag beginnen met seks geeft je niet alleen een fijn gevoel; het laat je er ook goed uit zien. Je lichaam produceert tijdens het vrijen oestrogeen. Dit hormoon geeft je huid en je haren een mooie, natuurlijke glow.

7. Het vermindert stress

Je denkt misschien dat een keertje extra snoozen precies is wat je nodig hebt als je een vol geplande dag voor de boeg hebt, maar er is iets wat veel beter werkt tegen stress. Juist: seks. Plezierige ervaringen – waaronder seks – verminderen stress op dezelfde manier als comfort food dat kan doen.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over seks?

Zo til je je seksleven naar een hoger niveau (met 7 oefeningen).

Volgend artikel
7 redenen om vandaag seks te hebben
7 redenen om vandaag seks te hebben