7 redenen om vandaag seks te hebben

7 redenen om vandaag seks te hebben 7 redenen om vandaag seks te hebben 7 redenen om vandaag seks te hebben

Natuurlijk is het fijn om te doen, maar er zijn nog veel meer redenen om vanavond niet naar een serie te kijken of vroeg te gaan slapen, maar voor quality time met je (seks)partner te kiezen.

1. Het helpt tegen stress

Drukke dag gehad, veel aan je hoofd – vaak is stress een reden om géén seks te hebben. Maar vaak is het juist op die momenten een ontzettende oppepper. Even uit je gedachten, in je lichaam. Door seks te hebben komt er oxytocine vrij, een hormoon dat je ontspant en blij maakt (ook wel het ‘liefdeshormoon’ genoemd).

2. Het brengt je dichter bij elkaar

Hiervoor geldt iets vergelijkbaars als bij stress: juist als je een afstand voelt, kan het een goed idee zijn om wél weer eens seks met je partner te hebben. Dat hangt er natuurlijk helemaal van af waar de afstand vandaan komt (je kunt hele goede redenen hebben om geen seks te willen), maar als het gaat om wat opgebouwd chagrijn, of twee partners die al een tijdje moe zijn, is het de moeite van het proberen waard.

3. Je gaat er lekkerder van in je vel zitten

Zelfvertrouwen kun je natuurlijk uit een heleboel dingen halen, en het moet niet afhangen van seks. Maar dat gezegd hebbende: voelen dat je begeerd wordt is wel een uitstekende boost van je zelfvertrouwen.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

4. Je slaapt er lekker op

Doordat je tijdens seks oxytocine aanmaakt én het cortisolgehalte (stress-hormoon) juist afneemt, word je er heerlijk rustig van. Het hormoon dat vrijkomt bij een orgasme (prolactine) versterkt dat nog. Niet zo gek dat je na een potje seks zo lekker wegdoezelt.


5. Seks is sport

Nou ja, soort van. Volgens Amerikaans onderzoek verbranden vrouwen 3,1 calorieën tijdens seks en mannen 4,1 calorieën. Dat hangt allemaal natuurlijk nogal af van de intensiteit, en een uitgebreide sessie telt dus meer als exercise dan even-snel-voor-het-eten, maar hé: de meeste ‘echte’ sporten zijn minder leuk.

6. Je wordt er minder vaak ziek door

Seks is goed voor je immuunsysteem. Mensen die regelmatig seks hebben, zijn vaak beter bestand tegen bacteriën en virussen die ziektes veroorzaken. Wil je wat minder vaak verkouden zijn, dan kan het dus geen kwaad om te proberen iets vaker seks te hebben.

7. Het verzacht pijn

Miraculeus, maar waar: heb je bijvoorbeeld last van menstruatiekramp, dan kan seks de pijn verzachten. Ook dit komt door het hormoon oxytocine, dat maakt dat je meer pijn kunt verdragen.

Meer lezen over seks?

Dit is het geheim van fijne seks in een lange relatie.

Volgend artikel
Wellness uit je keukenkast
Wellness uit je keukenkast