Terug naar overzicht

Stel elkaar deze 5 vragen en geef je relatie een boost

Categorie
Fotografie
Tekst: Alies Verstegen
Stel elkaar deze 5 vragen en geef je relatie een boost

Volgens wetenschappelijk onderzoek hebben gelukkige koppels niet minder problemen dan andere stellen, maar komen ze wél met betere oplossingen. Hun geheim? Vaker bij elkaar ‘inchecken’.

Een goede check-up voorkomt namelijk dat frustraties uitgroeien tot obstakels. Genoeg reden dus voor het inplannen van een ‘relatie-apk’. Toegegeven, een evaluatie klinkt misschien niet denderend romantisch, maar de uitwerking is dat wel. Halló liefdesstofjes.

Deze vijf vragen vormen een fijne houvast voor een relatie-apk.

1. Is er iets wat je mist of waar je naar verlangt?

Onder de chaotische sluier van de dagelijkse dingen raken de behoeften van je geliefde soms op de achtergrond, en ook je eigen wensen belanden vaak onderaan de to-dolijst. Met deze vraag bespreek je verlangens voordat ze uitmonden in frustraties. Bonuspunten wanneer je de feedback meteen kunt omtoveren tot kleine oplossingen of enthousiaste ideeën.

2. Voel je je regelmatig gelukkig? Waarom wel, waarom niet?

Waarschijnlijk zweef je niet dag en nacht op een wolk van geluk en verliefdheid, maar je liefdesrelatie levert idealiter wel een extra dosis dagelijkse geluksmomenten op. Maar wanneer negatieve gevoelens op de achtergrond blijven sluimeren, kan dit als een blokkade werken voor deze geluksstofjes.

3. Wat wil je in de toekomst samen doen of bereiken?

Naast je persoonlijke doelen en ambities, heeft een goed duo ook gezamenlijke plannen voor de toekomst. Jij en je geliefde vormen samen een team, en op het speelveld van de liefde gaat het boeken van successen een stuk gemakkelijker als je hetzelfde doelwit deelt.

4. Ben je tevreden met ons seksleven?

Een open gesprek over seks is als een magisch portaal tot een goed seksleven. En verrassend genoeg verloopt zo’n gesprek een stuk fijner als je niét met elkaar tussen de lakens ligt. Het geeft jullie beiden de kans om je wensen te bespreken in een neutrale setting. Het is oké als je na een opmerking een golf van onzekerheid voelt opkomen. Deel het, vaak is dat al genoeg om liefdevol verder te gaan.

5. Wat zijn de mooiste kanten van onze relatie?

Deze vraag laat je ook automatisch nadenken over de groeigebieden van je relatie. En als je eerst licht schijnt op de rooskleurige kanten van jullie liefde, verloopt het bespreken van de rafelrandjes veel harmonieuzer.

Door anderen gelezen