9 tekens dat je date wel eens de ware voor jou zou kunnen zijn

9 tekens dat je date wel eens de ware voor jou zou kunnen zijn 9 tekens dat je date wel eens de ware voor jou zou kunnen zijn 9 tekens dat je date wel eens de ware voor jou zou kunnen zijn

Donkere ogen, intelligent, gevoel voor humor: je weet uiteraard waar je op valt. Maar de liefde werkt nou eenmaal niet volgens een afvinklijstje: iemand kan voldoen aan alle ‘eisen’ zonder dat ook maar het kleinste vonkje overslaat. Hoe weet je of hij/zij een blijvertje is?

Hij doet niet aan ‘hard to get’

Geen ingewikkeld gedoe, hij (lees vanaf hier ook gerust ‘zij’) is lekker recht-door-zee: hij vertelt je wat-ie voor je voelt, reageert binnen een normale termijn op je appjes en neemt het initiatief om leuke dingen met je te gaan doen.

Hij vindt dezelfde dingen belangrijk

Opposites attract, maar er zijn een paar fundamentele dingen waar je het over eens moet zijn. De vorm van jullie relatie bijvoorbeeld – als hij gelooft in een open relatie en jij je niets vreselijkers kunt voorstellen, heeft het weinig zin om verder te gaan. Het k-woord is ook zoiets: als jij dolgraag een gezin wilt en hij niet, kun je je de moeite van het daten verder besparen.

Hij is oprecht geïnteresseerd

Wat jou beweegt, waar je gepassioneerd over bent, waar je vandaan komt: hij wil het echt graag weten. Niet op een eenzijdige interview-achtige manier (dat hij alleen maar vraagt en zelf niets loslaat), hij vertelt ook over zichzelf.

Hij is open

Want dat is ook belangrijk: dat hij niet bang is iets van zichzelf te laten zien. Uiteraard is er niks mis met introvertie, maar je voelt gauw genoeg aan wanneer iemand bereid is zich te laten kennen.

Hij is klaar voor een nieuwe relatie

Vertelt hij dat hij het moeilijk vond om weer op te krabbelen na zijn vorige relatie, dan hoef je daar helemaal geen alarmbellen bij te horen – mooi juist, dat hij daar eerlijk over is, en je herkent het vast. Zijn ex blijft altijd onderdeel van zijn leven, alleen al vanwege de herinneringen. Wat telt is of hij nu klaar is om verder te gaan, en dat voel je gauw genoeg.


Hij zorgt voor zichzelf

De indruk die je van hem hebt in een openbare gelegenheid -frisgedoucht, in schone kleren, geurtje op- kan veranderen wanneer je bij hem thuis komt. Is het daar een enorme bende, dan kun je je afvragen wat dat over hem zegt en hoe jij daar tegenover staat – je kunt prima een relatie hebben met een rommelkont, maar je wilt wel zijn partner zijn, niet zijn moeder of huishoudster.

Hij wordt graag met je gezien

Ook al kennen jullie elkaar nog maar kort, als jullie op straat een vriend van hem tegenkomen stelt hij jou vrolijk aan hem voor.

Hij is positief over de mensen om je heen

Jij mag mopperen over je familie of je beste vriendin, en uiteraard is het fijn als je nieuwe lief begrip voor jou toont – maar in de basis moet ie het goede van de mensen om jou heen inzien.

Hij geeft je de ruimte

Als je al een tijdje single bent, lijkt een relatie soms misschien het walhalla. En toch: zodra je weer aan de verkering bent, kun je de vrijheid van het single-zijn nog missen. Ben je nog maar kort samen, let dan goed op welk gevoel bij jou het zwaarst weegt: vind je het fijn om samen te zijn, of voelt het benauwend? Dat zegt iets over de ruimte die hij je geeft om jouw eigen dingen te doen.

Meer lezen over de liefde?

Dit is op wie jij verliefd zou moeten worden op basis van je maanteken.

Volgend artikel
Waarom je niet al te veel op je vrienden moet leunen (als het even niet zo lekker gaat)
Waarom je niet al te veel op je vrienden moet leunen (als het even niet zo lekker gaat)