Met deze 3 tips ervaar je meer verbinding in je relatie

Met deze 3 tips ervaar je meer verbinding in je relatie Met deze 3 tips ervaar je meer verbinding in je relatie Met deze 3 tips ervaar je meer verbinding in je relatie

Ongemerkt leggen we vaak veel druk op onze relatie. We willen dat onze de relatie voldoet aan plaatjes die we in films, series en boeken voor geschetst krijgen. En nog liever willen we dat onze partner net zo hard naar dat plaatje toe werkt als wijzelf.

Maar juist die hoge verwachtingen van je partner én jezelf staan de spontane liefde in de weg. Het weerhoudt je ervan om je partner te blijven waarderen voor wie hij of zij is, en dat weerhoudt je partner ervan volledig zichzelf te zijn. En hoe meer iemand zichzelf kan zijn en het gevoel heeft gehoord, geliefd en erkend te worden, hoe makkelijker het is voor de relatie om te groeien en bloeien.

Deze tips van schrijfster en psycholoog Shannon Kaiser helpen jullie elkaar opnieuw te waarderen, jullie connectie versterken en elkaar op een nieuwe manier te leren kennen.

1. Luister naar elkaar, omstebeurt

Zet de televisie uit en ga met je partner op de bank zitten met de intentie om meer over elkaar te weten te komen. Vaak luisteren we enkel naar een ander om te reageren en zijn we niet helemaal aanwezig bij wat er met ons gedeeld wordt. In je hoofd ben je allang weer bezig met het verzinnen van een antwoord. Dat antwoord is bij deze oefening niet belangrijk, ook al heb je nog zo’n goed advies. Zet een timer voor 5 of 10 minuten en laat je partner zich volledig uitdrukken. Eventueel kun je een onderwerp kiezen om het makkelijker te maken: jullie relatie, de dag, zijn of haar jeugd. Terwijl je partner spreekt onderbreek je hem of haar niet. Je luistert alleen. Als de timer gaat is het jouw beurt. Spreek van tevoren af of het OK is als je reageert op het verhaal van je partner, of dat je alleen je eigen verhaal deelt.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Je kunt elkaar tijdens deze oefening ook de 36 vragen van psycholoog Arthur Aron stellen. Uit onderzoek bleek dat deze vragen de liefde versterken, doordat je elkaar beter leert kennen en begrijpen.

2. Ga samen iets maken

Samen een lekkere maaltijd koken, een schilderles nemen of foto’s maken tijdens een wandeling in de natuur kan jullie helpen meer aanwezig te zijn in jullie relatie. Als je iets maakt, komen er neurotransmitters vrij in je brein, waardoor je meer in het moment komt. Daarnaast is iets creëren heel intiem, want het laat je stukjes van je ware zelf aan de ander zien.

Maak eens een lijstje van ieders favoriete creatieve activiteiten en activiteiten waar jullie allebei nieuwsgierig naar zijn. Plak de lijst op de koelkast of ergens waar jullie hem beiden kunnen zien. Date-inspiratie voor het hele jaar.

3. Betrek je zintuigen

Je zintuigen zijn manieren om te communiceren, relateren en verbinding te maken met anderen. Door in het contact met je partner op één zintuig te focussen, leer je heel veel nieuwe dingen over je partner. Focus bijvoorbeeld eens een dag op het geluid van zijn of haar stem, op de smaak van een kus, of het gevoel van hun huid.

Een mooie, verbindende oefening is om tegenover elkaar te gaan zitten, een timer te zetten, en elkaar een aantal minuten in de ogen te staren. Je zegt niets, je kijkt alleen. Door alleen je ogen te gebruiken, zie je de liefde die de ander voor jou voelt en voel jij jouw liefde voor de ander extra sterk.

Of focus eens op geur. Sluit de ogen en houd verschillende dingen onder de neus van je partner. Kan hij of zij raden wat het is? Gebruik bloemen, olie, etenswaren, of wat dan ook. Een flirterig spelletje dat een gevoel van speelsheid aanwakkert en je extra verbonden doet voelen met de ander.

Blijf groeien, blijf nieuwe dingen proberen en leer je partner keer op keer opnieuw kennen. Alleen dan blijft de relatie met jullie meegroeien en wordt de verbinding die jullie ervaren dieper en dieper.

Meer lezen over relaties?

Wat doe je als je geliefde veranderd is?

Volgend artikel
10 enorm onromantische signalen dat jullie een perfecte match zijn
10 enorm onromantische signalen dat jullie een perfecte match zijn