Waarom de (bijzondere) band tussen neven en nichten zo belangrijk is

Waarom de (bijzondere) band tussen neven en nichten zo belangrijk is Waarom de (bijzondere) band tussen neven en nichten zo belangrijk is Waarom de (bijzondere) band tussen neven en nichten zo belangrijk is

Je kent ze al vanaf dat je klein bent, je lijkt misschien wel op elkaar, maar je ziet ze (gelukkig) niet iedere dag. De band met je neven en nichten is misschien niet zo close als met je broer, zus of beste vriendin, maar bijzonder (en belangrijk) is de band zeker, en wel om deze 5 redenen.

Ze zijn familie

Je oudere neven en nichten waren misschien wel een van de eersten die in jouw wiegje keken, ze kennen je dus al van heel jongs af aan. Woonden jullie dicht bij elkaar toen je opgroeide? Dan zagen jullie elkaar vast regelmatig en voelt de band met je neef of nicht misschien wel een beetje als een (extra) broer of zus. Maar ook als jullie verder weg van elkaar woonden, zagen jullie elkaar misschien wel op de jaarlijkse familiefeesten, je kent elkaar dus al heel lang en dat schept een band.

Je lijkt op elkaar

Omdat je familie van elkaar bent is de kans aanwezig dat jullie innerlijk of uiterlijk (best wel) op elkaar lijken. Vragen anderen altijd of jij en je nicht zussen zijn? Hebben jij en je neef dezelfde lach? Het blijft een bijzonder gegeven dat neven en nichten soms meer op elkaar lijken dan broer en zus.

Ze kennen je als geen ander

Of jullie – nu je volwassen bent – de deur (nog steeds) bij elkaar platlopen of niet maakt niet uit, het feit dat jullie bloedverwanten zijn, maakt dat er een band voor het leven is. Vroeger kwam je elkaar regelmatig tegen op de familieverjaardagen, tijdens sinterklaas of in de vakanties. Dit betekent dat je, van ver of dichtbij, samen ouder bent geworden en elkaar kent als geen ander.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Ze zijn er voor je

En het feit dat je elkaar al een leven lang kent betekent ook dat je altijd bij elkaar terecht kunt. Misschien huilen jullie regelmatig bij elkaar uit of spreek je elkaar alleen sporadisch. De band die er is maakt dat je als het er op aan komt er voor elkaar bent.

Ze begrijpen je (humor)

En dit is misschien wel de leukste reden van familie zijn; juist omdát je genetisch gezien voor een deel hetzelfde bent snappen jullie elkaar! Word jij door vrienden soms wat gek aangekeken vanwege je schuine grappen? Je nicht of neef zal over de grond rollen van het lachen, want hij of zij begrijpt jou én vind je grappig! Het zit immers in de familie. Of krijg je altijd een boze blik vanwege je luide voorkomen? Je neven en nichten zijn net zo luid of zijn het gewend, omdat je het van geen vreemde (moeder, vader) hebt.

Meer lezen over familiebanden?

Meer inzicht in jullie familieband? Bereken jullie getal.

Volgend artikel
Als je de steun van je familie mist
Als je de steun van je familie mist