Ben je verdwaald in je eigen leven? Met deze meditatie vind je de weg weer terug

Ben je verdwaald in je eigen leven? Met deze meditatie vind je de weg weer terug Ben je verdwaald in je eigen leven? Met deze meditatie vind je de weg weer terug Ben je verdwaald in je eigen leven? Met deze meditatie vind je de weg weer terug

Heb je het gevoel dat je verdwaald bent in je eigen leven? Deze meditatie helpt je je nieuwsgierigheid en verwondering terug te vinden.

Op zoek naar je gevoel

Ga naar dit gevoel toe. Voel je spanning in je buik, of in je nek? Ben je bang, of angstig? Adem rustig in en uit, en probeer je te concentreren op deze gedachten. Denk dan aan de fijne kanten van de weg kwijt zijn. Als kind verstoppertje spelen in een maisveld, verdwalen in een vreemde stad of of wandelen in een dichtbegroeid bos, tot je geen idee meer hebt waar je je bevindt. Dat gevoel van verdwalen kan juist heel bevrijdend zijn.

Nieuwsgierigheid en verwondering

Kun je deze twee verschillende versies van hetzelfde gevoel aan elkaar verbinden? Adem nog een paar keer diep en rustig in en uit, en kijk of je de angst kunt vervangen met nieuwsgierigheid en verwondering. Zo kun je het bekende en onzekere misschien iets meer omarmen, in plaats van angst te hebben voor een toekomst die er nog niet is.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Jezelf compleet accepteren, gewoon zoals je bent: zo lukt het je
Jezelf compleet accepteren, gewoon zoals je bent: zo lukt het je