Waarom het gezond is om onproductief bezig te zijn

Waarom het gezond is om onproductief bezig te zijn Waarom het gezond is om onproductief bezig te zijn Waarom het gezond is om onproductief bezig te zijn

In de huidige tijd is het belangrijk om altijd ‘aan’ te staan, productief bezig te zijn. Juist omdat onze maatschappij zo werkgericht is, kan het heel gezond zijn om even niets te doen. Celeste Headlee vertelde aan mindbodygreen waarom.

Iets onproductiefs, wordt iets productiefs

We hebben het idee aangenomen dat hoe meer je werkt, hoe meer je verdient, en hoe beter je bent als persoon. Maar wist je dat een paar van de meest productieve mensen uit de geschiedenis maar drie of vier uur per dag werkten? Als je erover nadenkt is het een beetje contra-intuïtief, maar juist door iets onproductiefs te doen, kun je op creatieve ideeën komen. Misschien voelt het als weggegooide tijd, maar dit is het niet: productiviteit stamt voort uit onproductieve bezigheden.

Ontspan je brein

Ontdek een nieuwe hobby waar je van geniet. Niet voor werk of om over te posten op social media, maar puur voor jezelf. Hiermee geef je de kracht van je brein een boost. Houd een dagboek bij, ga de tuin in, bak iets lekkers – zelfs het doen van de afwas helpt je brein om te ontspannen. En zet je elektronische apparaten uit (ja, ook Netflix).

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.

Meer lezen over productiviteit?

Stoppen met uitstellen? Dat is een makkie met deze 7 tips.

Volgend artikel
Wil je productiever zijn? Dan moet je juist minder gaan werken
Wil je productiever zijn? Dan moet je juist minder gaan werken