Oefening: opladen bij zonsopgang

Oefening: opladen bij zonsopgang Oefening: opladen bij zonsopgang Oefening: opladen bij zonsopgang

Onzekere tijden, zoals de coronacrisis waarin we zitten, kunnen zorgen voor aanhoudende spanning en moeheid in je lijf. Hoe laad je jezelf weer op? Deze mooie oefening helpt je daarbij.

De zonsopgang binnenlaten

Zet ’s ochtends je ramen wagenwijd open. Misschien lukt het om dat te doen rond zonsopgang. In dat geval, pak je de bijzondere kwaliteit van de opgaande zon mee. Volgens de ayurveda is de lucht bij zonsopgang gevuld met prana, levensenergie. Je kunt de prana door je hele lijf laten stromen door vijf minuten de tijd te nemen voor de zonnegroet (op YouTube vind je talloze video’s van deze bekende yogaserie). De zonnegroet is oorspronkelijk bedoeld om bij zonsopgang de zon en de energie die zij brengt te verwelkomen, jezelf te aarden en verbinden met het ritme van de natuur.

Volgens de yogatraditie zou de zonnegroet ook je derde chakra, de zonnevlecht of plexus solaris, activeren. Deze chakra staat in verbinding met de zon en de energie van vuur, blijheid en zelfliefde, intuïtie en mentale helderheid. Maar ook als je eerder wakker bent dan dat de zon opgaat, zet de ramen open, doe de zonnegroet en voel wat frisse lucht en beweging voor je lichaam en geest doet!

Dit artikel is ingekort en komt uit Happinez 8-2020. Verder lezen? Bestel ‘m hier.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Laat je hand je het nieuwe jaar in wijzen
Laat je hand je het nieuwe jaar in wijzen