Dit is waarom je thuis een cacaoritueel wil doen

Dit is waarom je thuis een cacaoritueel wil doen Dit is waarom je thuis een cacaoritueel wil doen Dit is waarom je thuis een cacaoritueel wil doen

Cacao drinken als hartopener is een eeuwenoud ritueel uit Midden en Zuid-Amerika dat ook haar weg heeft gevonden naar Nederland. Een cacaoceremonie helpt je in contact te komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht.

De cacaodrank helpt je daarbij. Het is een positieve, helende ceremonie die vaak met muziek, zang en dans gepaard gaat. Bijzonder om een keer mee te maken.

Gezond boontje

Maar ook thuis kun je genieten van pure cacao. Lekker én gezond. De rauwe cacaoboon is namelijk een bron van voedingsstoffen. Het bevat een indrukwekkende hoeveelheid mineralen – waaronder magnesium, ijzer, kalium en zink – en antioxidanten die je lichaam beschermen. Bovendien bevat een rauwe cacaoboon stoffen als fenylethylamine en theobromine, die een positief effect kunnen hebben op je humeur en concentratie. Het is dan wel belangrijk dat de cacao van hoge kwaliteit is, minimaal bewerkt en vrij van onnodige toevoegingen.

Wild Child Cacao

Ben je op zoek naar pure cacao, voor een ceremonie, om thuis te gebruiken of om eens te proeven? In Amsterdam Noord vind je Wild Child Cacao, een café en winkel waar liefhebbers van eerlijke chocolade hun hart op kunnen halen. Zodra je over de drempel stapt ruik je de heerlijke geur van cacaobonen die achterin de winkel worden geroosterd in de kleine ambachtelijke chocoladefabriek. Op de toonbank lokken lekkernijen als chocoladetaart en chocoladecroissants en op de kaart kun je kiezen uit verschillende cacaodranken. Van cacaoshot tot cacaocino en combinaties met kardemon, lavendel of chilipeper. Lukt het je niet om te kiezen? Eigenaresse Eva adviseert je met liefde.

Ontdek ook onze online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos
  • Ervaar meer innerlijke rust
  • Alleen in mei: 10,- korting met code MINDFUL10

Cacao uit het hart van de jungle

Samen met Malou richtte Eva Wild Child Cacao op om hun passie voor cacao met anderen te delen. Op Costa Rica proefden ze beiden voor het eerst 100% cacao. Ze waren meteen verkocht en begonnen aan een nieuwsgierige zoektocht. Malou leerde als ambachtelijk chocolademaker het proces van maken, kraken en roosteren van cacaobonen en ontwikkelde een methode voor een cacao van 100% ceremoniële kwaliteit. Toen ze Eva in 2020 ontmoette vonden ze elkaar in hun passie en besloten samen onder de naam Wild Child Cacao de chocolade te maken waar ze altijd van hadden gedroomd, geïnspireerd door het hart van de jungle waar het voor hen allemaal begon.

Cacao-ritueel voor thuis

Op de site van Wild Child Cacao vind je recepten en inspiratie voor jouw cacao-moment. Maak er een klein ritueel van, het schudden van de cacao tot een warme cacaodrank. Het is eenvoudig maar door het met aandacht te doen en te drinken maak je er een fijn moment voor jezelf van. Drink het puur of gezoet met honing of extra op smaak gebracht met kruiden. Of wat dacht je van dit Wild Child Cacao-recept tegen hartzeer:

Verwarm 150 ml warm water en 150 ml havermelk. Mix met 40 gram cacao, een snufje kardemom en een lepeltje agave. Troost in een kopje.

Cacao en kunst

Hoewel een bezoek aan Wild Child Cacao in Amsterdam Noord een aanrader is, kun je hun cacao ook online bestellen. Voor de kleurrijke verpakkingen werken ze samen met verschillende kunstenaars, zoals Enzo-Peres Labourdette, illustrator en plant-based foodie (hij won in 2022 Heel Holland bakt!). Je kunt een abonnement nemen of een starterspakket als je het gewoon eens wilt proberen. En wil je zelf een keer chocola maken, dan kun je meedoen aan een workshop waarin Malou je onder andere leert hoe je op traditionele wijze cacaobonen maalt. De workshop vindt plaats in de ambachtelijke chocoladefabriek in de winkel en wordt afgesloten met een ‘high chocolate’.

Kijk voor meer informatie (en lekkere recepten) op wildchildcacao.com

Tekst: Jasperina Roozendaal – Studio Lampje

Meer over cacao?

Alles wat je wilt weten over een cacaoceremonie

Volgend artikel
Alles wat je wilt weten over de helende kracht van cacao
Alles wat je wilt weten over de helende kracht van cacao