Voorjaarskriebels? 6 tips om de lente te vieren

Voorjaarskriebels? 6 tips om de lente te vieren Voorjaarskriebels? 6 tips om de lente te vieren Voorjaarskriebels? 6 tips om de lente te vieren

Vogels fluiten, de koeien dansen weer van geluk in de wei en de terrassen stromen vol: de lente brengt leven in de brouwerij. Zorgt de lente bij jou ook voor kriebels? Met deze 6 tips geniet jij extra van deze vrolijke tijd van het jaar.

1. De wijde wereld in

Ga lekker wandelen en trek de natuur in. Houd je ogen open voor alles wat groeit en bloeit. Heb je tips nodig? Kijk dan vooral eens op de website van natuurmonumenten en ga lammetjes kijken op Texel of op zoek naar wilde bloemen.

2. Bedank moeder aarde

Wat is er nu heerlijker dan lekker met je vingers in de aarde wroeten? Het geeft je een heerlijk, misschien wel kinderlijk gevoel en het werkt aardend. Een prachtige reden dus om je tuin of balkon weer vol te planten met bloemen, zodat ook de bij een fijne plek heeft om te gedijen dit voorjaar. Want zonder de bij genieten we in de herfst niet van verse appels en peren. Het is een mooi ritueel om je bewust te worden van alles wat moeder aarde ons te bieden heeft en om haar te bedanken. Spreek je dankbaarheid gerust hardop uit.

3. De lente in je kledingkast

De lente is een goed moment voor een grote schoonmaak. Begin bijvoorbeeld eens met het opruimen van je kledingkast. Pas al je stukken voor de spiegel en beslis wat je wel en niet wilt houden. Zo houd je je mooiste kledingstukken over en liggen er alleen items klaar die net zo stralen als jij in de lentezon. De dikke wintertruien berg je achter in de kast op, zodat er weer plek ontstaat voor je vrolijke jurkjes.

4. Op de grond

Dagje vrij? Trommel je vrienden op en vraag iedereen om wat lekkers mee te nemen. Voor je het weet zitten jullie gezellig in het park te genieten van de eerste picknick van het jaar.

5. Organiseer een feestje om de lente in te luiden

De lente letterlijk vieren? Zet verse bloemen neer, hang fleurige versiering op en dans of zing erop los. Wil je het extra speciaal maken? Nodig je vrienden en familie uit en laat je gasten op een papiertje een mooie wens voor zichzelf of een ander schrijven. Hang deze in een mooie bos takken, bijvoorbeeld van een Krulhazelaar. Vervolgens lees je alles voor (met toestemming van je gezelschap) óf je bewaart de wensen om volgend jaar gezamenlijk op terug te kijken.

6. Vlieg door de lucht

Het klinkt misschien wat simpel, maar ga eens schommelen! Het geeft je dat heerlijke vogelvrije gevoel dat je als kind zo goed kende. Wees vooral niet bang om tijdens het schommelen te (schater)lachen, dat is alleen maar gezond. Voel de wind door je haar, de zon op je huid en de kriebels in je maag.

Nog meer kriebels?

Vier de lente met deze vijf rituelen

Leven met de seizoenen: iets voor jou?

Wil je ook ontdekken wat leven met de seizoenen je kan brengen? Meld je dan gratis aan voor Happinez’ Leef met de seizoenen. Ontvang 6 mails in je inbox vol met inspiratie, oefeningen en cadeaus. Ontdek de kracht en het ritme van elk seizoen én wat het voor jou kan doen. Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Dat kan hier.

Volgend artikel
Plantaardig eten ingewikkeld? Niet met Deliciously Ella
Plantaardig eten ingewikkeld? Niet met Deliciously Ella