Fijn voor tijdens de feestdagen: tarotlegging Stepping stones

Fijn voor tijdens de feestdagen: tarotlegging Stepping stones Fijn voor tijdens de feestdagen: tarotlegging Stepping stones Fijn voor tijdens de feestdagen: tarotlegging Stepping stones

De donkere dagen voor kerst markeren altijd een beetje het moment om naar binnen te keren, in je holletje te kruipen, met een dekentje op de bank. Soms zijn dat ook de momenten om ruimte te maken voor de vragen die momenteel bij je sudderen, maar waar je nog niet de tijd voor hebt kunnen nemen. Een mooie manier om er tijd voor te maken is door een legging met tarotkaarten te doen. Wij delen een fijne tarotlegging met je. 

Stepping stones legging

Hoe kom je van waar je nu staat naar waar je naartoe wilt? Soms is de weg voorwaarts onoverzichtelijk en gaat het dwars door een bos van duizend keuzes en opties. Deze legging heet niet voor niets ‘stepping stones’, de uitdaging zit ‘m in het uitstippelen van een pad. Dat helpt je om in beweging te blijven – je kan onderweg altijd nog je koers wijzigen, maar het belangrijkste is een eerste stap te zetten.

Afstemmen op je wensen

Neem de 22 arcana kaarten en leg ze met de rug naar boven op tafel. Sluit je ogen en neem een moment om af te stemmen op de wensen en verlangens die in je leven. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van werk zijn, relaties, gezondheid of persoonlijke groei. Kies voor de plek ‘Bestemming’ een kaart en denk aan wat je graag zou willen manifesteren in de toekomst – wat heb je dan bereikt?


Pak de overige kaarten van tafel en maak er een stapeltje van. Leg je linkerhand op je hart en je rechterhand op het deck en nodig je intuïtie uit om je aandacht te leiden. Schud de kaarten en kies dan ongezien vier kaarten en bekijk ze rustig. Leg ze op een door jou gekozen volgorde naar je doel toe. Wat heb je nodig onderweg, wat zal je steunen terwijl je naar jouw bestemming toe beweegt?

Hieronder vind je de legging Stepping stones:

Tarotlegging Stepping stones

Gebruik de legging als inspiratie

Tip:

– Gebruik deze legging als inspiratie, wanneer je gaat werken in een lifeplanner. In de Happinez Planner kun je deze legging bijvoorbeeld gebruiken bij de ‘goalsetters’.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?

  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging

  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

– Pak pen en papier en schrijf bij elke kaart die je hebt neergelegd op de stepping stones wat voor jou een kleine, concrete actie zou kunnen zijn die je deze week nog kunt doen.

In de webshop van Happinez vind je onze prachtige nieuwe planner én het Happinez Tarotdeck.
Deze legging komt uit het Happinez Zomerboek 2020.

Beeld: fotografie door Anne Timmer, styling door Ramona da Cruz Lopes

Meer lezen over tarot?

Lees het interview met coach Ingrid de Bruijn: ‘Tarot is het hulpmiddel om het contact met je eigen intuïtie te versterken’

Volgend artikel
3 magische midwinter rituelen om het nieuwe jaar te verwelkomen
3 magische midwinter rituelen om het nieuwe jaar te verwelkomen