Voorspellende kalender maken? Gebruik de Tibetaanse almanak

Voorspellende kalender maken? Gebruik de Tibetaanse almanak Voorspellende kalender maken? Gebruik de Tibetaanse almanak Voorspellende kalender maken? Gebruik de Tibetaanse almanak

Inzicht nodig in hoe je jaar gaat verlopen? In wat het thema van je dag is? Of wat het thema is dat bij je geboortedag hoort? Maak kennis met de Tibetaanse almanak.

Deze almanak is ingedeeld in twaalf symbolen. Met de schema’s achterin het boek kun je je geboorte-, jaar- en dagsymbool opzoeken. Het boek is alleen tweedehands en via de bibliotheek verkrijgbaar. In het boek staat ook een jaarrooster opgenomen. Zo kun je met de almanak een voorspellende kalender voor je levensjaar maken. Leer de twaalf symbolen kennen.

Boek niet meteen bij de hand? Bedenk: welk symbool past bij jouw leven op dit moment?

Blinde man

Onwetendheid; daar staat de Blinde man voor. Niet weten wat je volgende stap is, niet weten welke richting de juiste is. Niets zeker weten. De Blinde man betekent zoeken. Het ene moment met succes, het andere moment zonder. Vertrouw op de goede raad van anderen en op je eigen doorzettingsvermogen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Pottenbakker

De Pottenbakker vormt zijn leven. Hij is in staat te scheppen, aan te passen en af te breken. Karmische neigingen symboliseren de Pottenbakker. Hij leert van zijn fouten. Creativiteit en concentratie zijn kernwoorden van dit symbool.

Spelende aap

Neem het leven niet zo serieus, zegt de Spelende aap. Hij laat zich niet hinderen door patronen, verwachtingen of verplichtingen. De Spelende aap staat voor bewustzijn en genieten van het leven. Vrijheid van expressie en openhartigheid kenmerken dit symbool.

Twee mensen in een boot

De samenwerking tussen lichaam en geest; daar staat het symbool Twee mensen in een boot voor. Dit betekent verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en daarbij doelgericht te werk gaan. Het symbool staat ook voor waardevolle vriendschappen en het in stand houden ervan.

Zes lege huizen

Groei, ontwikkeling, loslaten, doorgaan. Het symbool Zes lege huizen staat voor de wil om te veranderen en verder te komen in het leven. Het symboliseert de zes zintuigen: open staan voor nieuwe ervaringen en de oude, die je niet meer dienen, achterlaten.

Paar

Contact; daar staat het Paar voor. In de brede zin, maar met name waar het gaat om een verbintenis in de liefde. Sommige vermogens kun je alleen verwezenlijken in het gezelschap van een liefhebbende ander die je stimuleert. Verbind je met een gelijkwaardige partner; dat zegt het Paar.

Pijl

De Pijl staat voor het ervaren van gevoel: liefde, pijn, verdriet, blijdschap, angst, euforie, passie, strijd, vernietiging, geboorte. De Pijl vertegenwoordigt een breed scala aan ervaringen die je leven verdiepen en verrijken. Laat los waaraan je gewend bent, dat stimuleert de Pijl.

Drinken

Het symbool Drinken staat voor verlangen. Naar vervulling, het behalen van doelen en genieten van succes. Drinken betekent ambitie en leiderschap. Het leven mag gevierd worden. Met als voorwaarde dat er ook groei wordt doorgemaakt als die mogelijkheid zich aandient.

Fruit plukken

Gehechtheid; daar staat Fruit Plukken voor. Niet zozeer aan mensen, vooral aan succes en genot. De Fruitplukker weet hoe hij zijn doelen succesvol bereikt. Hij is onafhankelijk en werkt het liefst alleen. De groeimogelijkheid bij Fruit Plukken ligt in de verbintenis met anderen. Geven en nemen.

Zwangere vrouw

Groei en nieuwe mogelijkheden betekent de Zwangere vrouw. Grote veranderingen, zakelijk of privé, verrijken je pad. Overmoedigheid is de valkuil, samenwerken de sleutel tot succes. Nieuw leven dient zich aan en het heeft tijd nodig om te ontwikkelen.

Geboorte

Geboorte staat voor transformeren. Een nieuwe levensfase dient zich aan en daar moet je je weg in vinden. Het symbool Geboorte staat voor volledig tot bloei komen. Dat betekent nieuwe inzichten en soms ook afscheid van de mensen om je heen.

 Lijk

Ouderdom en dood; daar staat het Lijk voor. Niet overlijden staat centraal, maar versterven. Ofwel: het vergaan van oude vormen. Ingrijpende veranderingen doen zich voor, spiritualiteit en vertrouwen komen van pas en details worden uitvergroot.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus

Meer inzichten lezen?

Drie lessen die we van de indianen kunnen leren.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
6 troostende inzichten over sterfelijkheid
6 troostende inzichten over sterfelijkheid